• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božana Grujić najbolja volonterka

Najbolji volonter RS za 2011. godinu je Božana Grujić - volonter udruženja "Nova generacija".

 Božana Grujić najbolja volonterka Izvor: MONDO

Božani je Ministarstvo omladine, porodice i sporta RS danas dodijelilo novčanu nagradu od 1.000 KM.

"Iznenađena sam današnjom nagradom i ovo je prvi put da je neko primijetio moj trud i rad, jer sam od početka svog studiranja volonter", rekla je Grujićeva, koja je apsolvent na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci na Odsjeku socijalni rad.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS danas je, povodom Međunarodnog dana volontera, udruženju "Nove generacije" dodijelilo nagradu od 5.000 KM kao najboljem organizatoru volontiranja u 2011. godini.

Pomoćnik ministra za omladinu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS Branka Malešević istakla je da je osnovni uslov za dobijanje nagrade bio doprinos promociji i razvoju volonterizma u RS.

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da su se na konkurs za najboljeg organizatora volontiranja prijavile četiri organizacije, dok su se za nagradu za najboljeg volontera prijavila četiri volontera. Konkurs za nagrade bio je raspisan mjesec dana.

Maleševićeva je istakla da je volonterizam u RS najčešće prisutan u humanitarnim akcijama u oblasti omladinskog aktivizma i u pomoći djeci sa posebnim potrebama.

Izvršni direktor udruženja "Nova generacija" Maša Mirković rekla je da je ovom udruženju, od osnivanja 2004. godine, svrha bila da upravo studenti socijalnog usmjerenja mogu negdje dalje da nastave svoj volonterski angažman.

"Do danas je kroz našu organizaciju prošlo oko 400 volontera, od čega u ovoj godini 105", rekla je Mirkovićeva.

Najčešći profili volontera su studenti socijalnog rada, psihologije i pedagogije, dok su najčešći korisnici njihovih usluga djeca koja su žrtve i svjedoci porodičnog nasilja, djeca koja prose na ulici, seksualno zlostavljana djeca i radno eksploatisana djeca.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE