• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Agrokopa" traže pomoć od načelnika

Radnici trebinjskog "Agrokopa", koji već 11 dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata, za srijedu su najavili okupljanje ispred zgrade opštine

 Radnici "Agrokopa" traže pomoć od načelnika Izvor: MONDO

Radnici trebinjskog poljoprivrednog preduzeća "Agrokop", koji već 11 dana štrajkuju zbog neisplaćenih plata, toplih obroka i neuplaćenih doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje, za srijedu su najavili okupljanje ispred zgrade opštine.

Predsjednik Sindikata "Agrokopa" Goran Fržović potvrdio je Srni da radnicima nisu isplaćene četiri plate, tri do 12 toplih obroka, radni staž dvije do četiri godine, te da se članovima sindikata od plate odbija članarina, ali da se novac ne uplaćuje na račune sindikata.

"Obraćali smo se direktoru Nevenku Kuvaču, ali nam je rekao da, za sada, ne vidi rješenje za prevazilaženje krize, zbog čega smo odlučili da se za pomoć obratimo načelniku opštine Dobroslavu Ćuku", kaže Fržović.

On kaže da su se danas ispred Upravne zgrade "Agrokopa" okupili i sezonski radnici koji traže isplatu dijela zarade od ovogodišnje berbe, ali im se niko ni poslije tri sata čekanja po velikoj hladnoći nije obratio.

Preduzeću su zbog dugovanja isključeni struja, voda i telefoni. Radnici tvrde da su dugovanja preduzeća oko četiri miliona KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE