• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinari vraćeni iz Gornje Maoče

Policija iz federalne opštine Srebrenik nije dozvolila novinarskim ekipama da kroz Gornju Maoču u kojoj žive vehabije odu na mjesto požara na jugozapadu distrikta Brčko, rekao je snimatelj BN televizuje Goran Opačić.

 Novinari vraćeni iz Gornje Maoče Izvor: MONDO

Opačić, koji se sa dopisnikom iz Brčkog zatekao u tom rejonu, rekao je da su im mještani Maoče rekli da je kroz Gornju Maoču najlakše stići do požarišta, pošto je teren iz drugih pravaca prilično nepristupačan.

"Kada smo stigli pred Gornju Maoču zaustavili su nas policijci i rekli da ne možemo dalje. Kada smo im objasnili da smo novinari, jedan policajac je, navodno, nazvao kantonalnog tužioca koji je rekao da nas ne puštaju kroz selo. Potom je taj policajac rekao da se tamo navodno vrši istraga o uzrocima požara i da će nas uhapsiti, ukoliko uđemo u Gornju Maoču", ispičao je Opačić.

Sa ekipom BN televizije bila je i ekipa "BDC" - kablovske televizije iz distrikta Brčko, koja je isto vraćena neobavljenog posla.

Požar koji je bjesnio na jugozapadu disktrikta zahvatio je desetine hektara šume i niskog rastinja, ali su vatrenu stihiju brčanski vatrogasci ipak uspjeli danas popodne da ugase uz pomoć mještana Rašljana.

Prema izjavama mještana, požar je izbio sinoć na granici između Brčko distrikta i opštine Srebrenik, nedaleko od Gornje Maoče, a zbog promjene smjera duvanja vjetra, širio se na sve strane i prijetio rašljanskom zaseoku Sutica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE