• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi zbog provokacija napustili sastanak u Tužilaštvu

Predstavnici udruženja žrtava iz Republike Srpske demonstrativno napustili sastanak sa predstavnicima Tužilaštva jer su ih nazivali "agresorima".

 Srbi zbog provokacija napustili sastanak u Tužilaštvu Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH nema komentar nakon što su predstavnici udruženja žrtava iz Republike Srpske demonstrativno napustilo sastanak sa predstavnicima Tužilaštva na kojem se raspravljalo o sadržaju Protokola o saradnji u progonu počinilaca ratnih zločina između BiH i Srbije.

Predsjednik federalnog Saveza logoraša Murat Tahirović rekao je da su predstavnici Udruženja iz Republike Srpske napustili sastanak nakon što je rečeno da je "bila agresija na BiH".

On je za Birn naveo da sadržaj protokola o saradnji u progonu počinilaca ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida između BiH i Srbije nije ni dobar ni loš, ali da nema objašnjenja nije objašnjenja koji način će biti zaštićene žrtve ukoliko bude potpisana.

"Za nas je najbitnije kako će biti zaštićene žrtve ako bi bilo suđenja u Beogradu. Nije nam jasno rečeno na koji način će se to odvijati. Puno je stvari koje treba razraditi", rekao je Tahirović.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić rekao je novinarima da će poslije današnjih provokacija predstavnika bošnjačkih udruženja i dokaza da "živi u zemlji koja ne priznaje srpske žrtve", sarađivati samo sa Tužilaštvom za ratne zločine Srbije.

Dukić je naglasio da će i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku prenijeti kakva je bila atmosfera na današnjem sastanku u Tužilaštvu BiH i odnosu prema srpskim žrtvama i da nikada više predstavnici udruženja iz Srpske neće prisustvovati tim sastancima.

Protokol o saradnji u progonu počinilaca krivičnih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida, trebalo je da 30. novembra u Briselu potpišu Tužilaštvo BiH i srpsko Tužilaštvo za ratne zločine.

Protokol nije potpisan, jer je predsedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u pismu Tužilaštvu BiH upozorio da je samo Presjedništvo BiH nadležno da zaključuje međunarodne sporazume.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE