• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pusić: Stabilnost BiH je interes Hrvatske

BiH može računati na Hrvatsku kao ozbiljnog partnera, a stabilnost BiH je interes Hrvatske i cijelog regiona, izjavila Vesna Pusić

 Pusić: Stabilnost BiH je interes Hrvatske Izvor: MONDO

Potpredsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić, vjerovatno buduća ministarka spoljnih poslova Hrvatske, izjavila je da će nova vlada raditi na konkretnim stvarima radi poboljšanja standarda građana te zemlje.

"Ova vlada dolazi u vrijeme treće faze u izgradnji države. Završili smo pregovore s Evropskom unijom i potrebne reforme koje su trajale deset godina. Sada moramo napraviti mogućnosti da imamo višeciljnu spoljnu politiku koju do sada nismo imali", kazala je Pusićeva za današnji sarajevski Dnevni avaz.

Ona je istakla da "BiH može računati na Hrvatsku kao ozbiljnog partnera" o ocijenila da je "stabilnost BiH interes i Hrvatske i cijelog regiona".

"Spremni smo učestvovati u bilo kojoj vrsti razgovora u kojima će se bez bilo kakvih zadnjih namjera otvoreno razgovarati o najefikasnijem načinu kako BiH može napredovati prema EU, a to je i put ka izgradnji same države", rekla je Vesna Pusić.

Upitana kakav će odnos budućih vlasti u Hrvatskoj biti prema hrvatskom pitanju u BiH, ona je rekla da su Hrvati u BiH konstitutivan narod koji u tijelima države treba da bude predstavljen paritetno.

"Niko nikoga ne može prisiliti ni na šta, ali je prirodno da taj narod funkcioniše u BiH. Jedini pravi način jeste da se stvore uslovi u BiH da sva tri naroda žele funkcionisati zajedno. Slažem se da se to ne može riješiti preko noći", kazala je Vesna Pusić.

Ona je istakla da nova vlada u Hrvatskoj sada treba da napravi prostor za preduzetništvo, kako bi se omogućilo stvaranje nove vrijednosti.

"Potrebno je da oslobodimo privredu različitih poreza i paraporeza. Naša privreda treba da prodiše. Moramo, takođe, riješiti pitanje nelikvidnosti. To je kod nas začarani krug, a generator tog stanja do sada je bila upravo država, koja prva nije plaćala svoje obaveze,
dok su male firme i zanati umirali", kazala je Pusić.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE