• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Kubikus": Uhapšeno 14 osoba

U akciji "Kubikus" uhapšeno 14 osoba zbog sumnje da su organizovanjem nedozvoljenih igara na sreću oštetili budžet Srpske za milionski iznos.

 Akcija "Kubikus": Uhapšeno 14 osoba Izvor: MONDO

Portparol MUP-a RS Mirna Šoja izjavila je Srni da postoji sumnja da je organizovana kriminalna grupa ostvarivala protivpravnu imovinsku korist u višemilionskim iznosima i da je za milionski iznos oštetila budžet Srpske tako što su putem interneta, bez licence i odobrenja Republičke uprave za igre na sreću, priređivali igre na sreću.

"U pretresima je pronađeno i privremeno oduzeto stotine predmeta izvršenja krivičnog djela - kompjutera, servera, vaučera. Privremeno su oduzeti predmeti, novac i dragocjenosti vrijedni preko milion KM, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela i finansijskim transakcijama", rekla je Šoja.

Prema njenim riječima, uhapšena lica koja se sumnjiče da su počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom organizovanje nedozvoljenih igara na sreću, nakon kriminalističke obrade biće predata u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS na dalje postupanje.

Šoja je navela da su pretresi izvršeni na 39 lokacija na području RS u opštinama Banjaluka, Laktaši, Gradiška, Prnjavor, Srbac, Pale, Istočno Novo Sarajevo, Foča, Čelinac, Bijeljina, Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Vlasenica, Bileća i Gacko.

Ona je naglasila da pripadnici MUP-a RS nastavljaju rad na ovom predmetu radi identifikovanja ostatka članova kriminalne grupe, te utvrđivanja njihove uloge u ovim aktivnostima.

MUP RS akciju "Kubikus", usmjerenu na borbu protiv organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom organizovanje nedozvoljenih igara na sreću, provodi uz nadzor Specijalnog tužilaštva RS, a po naredbi Okružnog suda u Banjaluci, Odjeljenja za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala.

U Banjaluci je policija pretresla kafe kazino "Kajak" odakle je izuzela dva manja elektronska aparata i vrećicu sa nepoznatim sadržajem, javlja dopisnik Srne.

Prema nezvaničnim saznanjima, u Banjaluci je u toku pretes nekoliko lokala koji se bave igrom na sreću i nekoliko privatnih stanova.

Nezvanično se saznaje da je vlasnik "Kajaka" priveden.

Pretres kazina, koji je izvršen u okviru akcije kodnog naziva "Kubikus", počeo je jutros oko 6.00 časova.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE