• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidović: Autoput 5C - žrtva političkih igara

Autoput na koridoru 5C žrtva je političkih igara i krajnje nestručnih manipulacija dijela sarajevske politike, rekao je ministar transporta i komunikacija Rudo Vidović.

 Vidović: Autoput 5C - žrtva političkih igara  Izvor: MONDO

Vidović je istakao da je blokada izgradnje većeg dijela autoputa rezultat ukupne politike koja se provodi u Federaciji BiH, a cilj joj je dalje finansijski oslabiti hrvatska područja u Federaciji BiH (FBiH).

On je za "Večernji list" izdanje za BiH naglasio da FBiH predloženim izmjenama idejnog projekta na autoputu od Konjica do Bijače ima namjeru mijenjati više od 60 odsto postojećeg idejnog projekta.

Vidović samtra da je potrebno što prije sazvati komisije parlamenta BiH i Odbora za nadzor projekta i hitno održati stručnu raspravu predstavnika Ministarstava transporta i komunikacija i finansija BiH, Ministarstva prostornog uređenja FBiH, projektanata idejnog projekta i izmjene trase, a bilo bi poželjno da bude prisutan i predstavnik Evropske komisije u BiH.

Za neformiranje Savjeta ministara BiH Vidović tvrdi da su krivi SDP i SDA.

Vidović je naglasio da su FBiH potrebne ustavne promjene, jer je svima jasno da BiH klizi prema labavoj konfederaciji dva entiteta, jednog pod srpskom i drugog pod bošnjačkom dominacijom što na kraju ne može voditi do stabilnosti zemlje.

"Na osnovu posljednjih događaja u FBiH se može zaključiti da dio bošnjačke politike pokušava stvoriti entitet pod bošnjačkom dominacijom", istakao je Vidović.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE