• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžića muče promajom!

Haški tribunal namjerno narušava zdravlje Radovana Karadžića, jer na mjestu u sudnici na kojem sjedi stalno duva promaja, piše "Press RS".

 Karadžića muče promajom! Izvor: MONDO

U ćeliju Radovana Karadžića sa vazduhom upumpava se i sitan pjesak, a ventilacija pravi stravičnu buku. Pored toga, Tužilaštvo je nametnulo i ubitačan tempo suđenja, zbog čega je Karadžić stalno premoren i iscrpljen i ne može sa punom koncentracijom da prati sudski proces.

Sve to kod bivšeg predsjednika RS  izaziva ozbiljne zdravstvene probleme, i zato u ponedeljak i utorak nije moga da prisustvuje suđenju, pa ročišta nisu održana, piše "Press RS".

Bivši haški optuženik Simo Zarić, koji je u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu proveo skoro četiri godine, kaže da u Hagu stalno duva vjetar na koji se niko od optuženika sa Balkana nije mogao navići.

On se prisjeća da su se svi pritvorenici svojevremeno žalili  zbog ventilacije u ćelijama, pa vjeruje da Karadžić s tim ima probleme.

"Kroz te ventilacione otvore ubacuje se vazduh. Pošto je blizu okean, primjetili smo da kroz ventilaciju ulaze i čestice morskog pjeska. Pored toga, ventilacija zuji kao da je pored vas uključen agregat i to užasno smeta. Sjećam se da smo stavljali kartone na te otvore da bi smo smanjili zujanje i ulazak pjeska", kaže Zarić.

Karadžićeva kćerka Sonja Karadžić Jovićević za "Press RS" je izjavila  da je zabrinuta za očevo zdravlje, ali da zbog strogih pravila haškog tribunala ne smije da govori javno o njegovom zdravstvenom stanju.

"Ovo nije prvi put da je moj otac premoren i iscrpljen i da ima zdravstvenih problema. Sve je to posljedica rada u veoma teškim i gotovo nemogućim uslovima", kaže Sonja Karadžić - Jovićević.

TREĆI DAN BEZ PRETRESA

Glavni pretres na suđenju nekadašnjem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću ponovo je danas otkazan zbog bolesti optuženog, javlja dopisnik Srne iz Haga.

Predsjedavajući sudija O-Gon Kvon saopštio je da je vijeće obaviješteno da je Karadžić još bolestan, ali da o tome nije primilo zvaničan izvještaj.

Sudsko vijeće će zatražiti da Sekretarijat dostavi ljekarski nalaz u vezi sa zdravstvenim stanjem optuženog i kada će on biti u mogućnosti da se ponovo pojavi u sudnici.

Karadžićev pravni savjetnik, američki advokat Piter Robinson očekuje da će sutra pretres moći biti nastavljen.

On je rekao da će odbrana učiniti sve što je u njenoj moći da se prije zimske pauze u radu Haškog tribunala, koja počinje 19. decembra, saslušaju svi predviđeni svjedoci.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE