• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasić: Vrijeme je da se ukine TV pretplata

Izvršni sekretar SNSD Rajko Vasić smatra da je došao trenutak da se BHT "demontira", a da se tv pretplata ukine

 Vasić: Vrijeme je da se ukine TV pretplata Izvor: MONDO

Vasić smatra da ovo treba da se uradi ako RS ne bi finansirala Federalnu televiziju (FTV) koja podržava sistem ustavne devastacije Hrvata u Federaciji BiH, i BHT koja ne prihvata postojanje RS kao sastavnog dijela BiH.

Vasić smatra i da je došlo je vrijeme da se razmotri i potreba vraćanja ministarstva informacija ili medija kao vladinog tijela koje će voditi računa o statusu medija u RS.

"Krah BHT-a i tog cijelog konglomerata, predskazanje je kraha sarajevsko - OHR-ovskog koncepta BiH, kao Bosne jedne političke koncepcije, jednog naroda i jedne vjere", ističe Vasić.

Izvršni sekretar SNSD-a podsjeća da je, zbog toga što nije htio da prihvati televiziju BiH, svojevremeno došao u sukob sa OHR-om i podnio ostavku na mjesto ministra informacija u prvoj vladi Milorada Dodika.

"OHR je, za osvetu, izdejstvovao da se ukine ministarstvo informacija. Domaći pomagači, Mladen Ivanić prije svih, ukinuli su javni nedjeljnik Republika", navodi Vasić.

On dodaje da je tada upozorio na antidejtnonski čin formiranja tadašnjeg Javnog servisa, na neprihvatljiv televizijski unitarizam i da je predlagao model tri javne televizije i zajedničku vezu po modelu nekadašnjeg JRT-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE