• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Javni skupovi samo u parku i banjalučkom trgu

Odbornici Skupštine grada Banjaluka donijeli su odluku da Trg Krajine i park "Mladen Stojanović" ubuduće budu prostori za održavanje javnih skupova.

 Javni skupovi samo u parku i banjalučkom trgu Izvor: MONDO

Prema toj odluci, u naseljima gdje nema javne površine okupljanje će biti moguće uz saglasnost nadležnog Odjeljenja Administrativne službe Grada i vlasnika zemljišta.

Gradonačelnik Dragoljub Davidović rekao je novinarima da grad nema drugih lokacija na kojima bi bilo moguće organizovati javne skupove, ističući da se javni skupovi u principu mogu održavati na svakom prostoru uz uslov da se, ukoliko je riječ o privatnom zemljištu, dobije saglasnost vlasnika zemljišta i saglasnost Odjeljenja za komunalno stambene poslove.

"Radi bezbjednosti, organizatori moraju da prijave javne skupove Centru javne bezbjednosti i da dobiju saglasnost policije", rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Odbornici su usvojili odluku o načinu i uslovima za prekopavanje javnih površina na području grada. Cilj je efikasnija zaštite javnih površina utvrđivanjem odgovornosti investitora prilikom gradnje podzemnih instalacija, odnosno vlasnika ili preduzeća koje upravlja podzemnim instalacijama, za nekvalitetnu sanaciju prekopane javne površine i utvrđivanje oštećenja koja nastaju usljed upotrebe podzemne instalacije.

Usvojen je i Plan za uspostavljenje nedostajućih objekata ambulanti porodične medicine. Prema tom planu, sljedeće godine u funkciji će biti novoizgrađena ambulanta u MZ Motike, te uspostavljene ambulante u mjesnim zajednicama Paprikovac, Ada i Česma.

Skupština Grada odobrila je realokaciju 950.000 KM iz budžetske rezerve "Toplani" na ime subvencije po osnovu dispariteta cijene grijanja za grejnu sezonu 2011/2012.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE