• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krsmanović: Nisam kriv

Oliver Krsmanović izjasnio se pred Sudom BiH da nije kriv po tačkama optužnice koje ga terete za ratne zločine protiv nesrpskog stanovništva u Višegradu.

 Krsmanović: Nisam kriv Izvor: MONDO

U optužnici se između ostalog navodi da je Krsmanović od proljeća 1992. godine do jeseni 1995. godine, kao pripadnik Druge Podrinjske lake pješadijske brigade, izvršio i pomagao ubistva, kao i prisilne nestanke nesrpskog civilnog stanovništva opštine Višegrad, saopšteno je iz Suda BiH.

Krsmanović je, kako se navodi u optužnici, učestvovao u teškim oduzimanjima fizičke slobode i drugim nečovječnim djelima u namjeri nanošenja snažnih tjelesnih i duševnih bolova i patnji, civilima nesrpske nacionalnosti.

On je, kako se navodi u optužnici, 27. juna 1992. godine, u naselju Bikavac, opština Višegrad, zajedno sa Milanom Lukićem i pripadnicima njegove grupe, učestvovao u nezakonitom zatvaranju 70 civila bošnjačke nacionalnosti i njihovom ubistvu.

Početkom juna 1992. godine, Krsmanović se tereti da je u hotelu "Vilina vlas" na području opštine Višegrad, učestvovao u silovanju Bošnjakinja i drugim oblicima teškog seksualnog zlostavljanja, navodi se u saopštenju Suda BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE