• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Dogovor do Nove godine

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović vjeruje da će do kraja godine biti postignut dogovor političkih lidera o formiranju Savjeta ministara BiH, jer je, kako kaže, apsolutno sve dogovoreno.

 Čović: Dogovor do Nove godine Izvor: MONDO

Čović je ocijenio da je stvoren ambijent za bavljenje ozbiljnim problemima u BiH, pravljenje strategije ekonomske održivosti i socijalne stabilnosti, te da se proteklih 15 mjeseci nakon održavanja izbora konačno ostave iza.

"Očekujem da lider SDA Sulejman Tihić konačno shvati da mu je vrijeme da sazove sastanak, kao što smo ga svi drugi sazivali, da se malo potrudi kroz bilateralne razgovore, da ujednači naš stav, kako ne bi parcijalno išli ka Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara, međunarodnoj zajednici i OHR-u", rekao je Čović novinarima u Sarajevu, na prijemu povodom predstojećeg katoličkog Božića.

Na pitanje Srne da prokomentariše današnju rezoluciju Mointoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u kojoj se navodi da za neformiranje vlasti najveću odgovornost snose dva HDZ-a i SNSD-a, Čović je rekao da ga čudi da je Monitoring tima mogao izaći sa takvim stavom.

"Ako sam ja krivac, prihvaćam svu odgovornost, ako ćemo time riješiti problem. Dali smo sve od sebe, kao predstavnici hrvatskog naroda da što prije dođemo do dogovora, napravili smo sve moguće ustupke, pa mi nije jasno kome treba da na taj način pokušava slati poruke za BiH", rekao je Čović.

On smatra da u BiH u ovoj trenutnoj situaciji ne treba tražiti nikakve krivce. "BiH treba naći one koji su u stanju da je povuku naprijed, krivaca već ima dovoljno", dodao je Čović.

Lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić takođe je optimista da se do kraja godine može postići dogovor o Savjetu ministara, ali i o budžetu BiH.

"To svakako moramo završiti brzo. Struktura Savjeta ministara je manje-više dogovorena, a usaglašeni su i zakoni iz evroatlantskog partnerstva", istakao je on.

Ljubić nije želio komentarisati rezoluciju Mointoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, rekavši da još nije pročitao taj dokument.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE