• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filmska potjera za Mostarcem

Muškarac koji je u bijegu povrijedio tri policajca u Višegradu poznat je po krađi automobila, a zeleni kombi kojim je bježao ukraden je u Mostaru.

 Filmska potjera za Mostarcem Izvor: MONDO

Ramadan Bahtiri će ostati 24 časa u pritvoru u Policijskoj stanici Višegrad, nakon čega će biti predat Tužilaštvu Istočno Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Tešićeva je istakla da je policija završila uviđaj i da je u kombiju kojim je Bahtiri udario u policajce pronašla pištolj koji je jutros oteo od federalnog policajca u sukobu kod Hreše i gasni pištolj. Ona je naglasila da je Bahtiri bježao jer je u sarajevskom naselju Otoka izazvao saobraćajnu nesreću.

Tešićeva je napomenula da je Bahtiri nastanjen u Mostaru, a policiji je poznat po krivičnim djelima krađa automobila, nasilno ponašanje, nanošenje tjelesnih povreda. Ona je istakla da je protiv Bahtirija podneseno 30 prijava za počinjena krivična djela na području Mostara i Kantona Sarajevo.

Policija je jutros započela potjeru za Bahtirijem, koji je jutros iz Sarajeva, nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću, u kombiju pobjegao policijskim potjerama na području opština Rogatica i Novo Goražde, nakon čega je u blizini višegradskog mosta udario u policijsku zasjedu i povrijedio tri policajca koji su bili u automobilu. Povrijeđeni policajci zbrinuti su u bolnici u Foči, a vozač kombija bahtiri uhapšen je na licu mjesta.

Povrijeđeni su komandir policije u Višegradu Zoran Ušćumlić (1962) i policajci Slobodan Sarić (1979) i Denis Rašić (1979).

Vozač kombija uhapšen je na licu mjesta.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE