• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Moniki Ilić jednomjesečni pritvor

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor Moniki Ilić, osumnjičenoj za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

 Brčko: Moniki Ilić jednomjesečni pritvor Izvor: MONDO

Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i s obzirom da se nesumnjivo radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, saopšteno je iz Suda.

Monika Ilić, rođena Simonović, uhapsili su 20. decembra pripadnici MUP-a Republike Srpske i policije Brčko distrikta na osnovu međunarodne potjernice zbog sumnje da je počinila ratne zločine nad Bošnjacima i Hrvatima u logoru "Luka" u Brčkom.

Prema iskazima bivših logoraša, Monika je bila djevojka Gorana Jelisića zvanog Adolf, kojeg je Haški tribunal osudio 2001. godine na 40 godina zatvora zbog zločina u logoru "Luka" u Brčkom.

Iako je mnogima djelovala kao djevojčica, svjedoci tvrde da je 1992. godine Ilićeva činila neke od najtežih zločina u ovom logoru.

"Radila je ono što niko ne bi radio u onim godinama. To je djevojčica koja je imala samo žensko ime. To nije bila žena, to je bio monstrum", rekao je bivši zatvorenik iz "Luke" Džafer Deronjić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE