• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blokirana imovina Gorana Svorcana

Na zahtjev Specijalnog tužilaštva RS danas je blokirana imovina Gorana Svorcana iz Bileće koji je osumnjičen za organizovani kriminal i promet drogama.

 Blokirana imovina Gorana Svorcana Izvor: MONDO

Iz MUP-a Srpske je saopšteno da je vrijednost zamrznute imovine u vlasništvu ovog lica, kojem se navode inicijali S.G., 190.000 maraka.

Odjeljenje za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela MUP-a je nakon provjere Svorcana i članova njegove porodice u Srpskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori utvrdilo da je stečena imovina Svorcana i supruge za 180.077 maraka nesrazmjerna sa prijavljenim prihodima iz legalnog poslovanja.

Ministarstvu pravde Crne Gore upućena je molba za pružanje pravne pomoći na osnovu koje je Viši sud u Podgorici donio rješenje o zamrzavanju Svorcanove imovine, stana od 45 metara kvadratnih u Đenovićima čija je procijenjena vrijednost 132.000 maraka.

Svorcanu je zamrznuta i imovina u Bileći, gdje je vlasnik picerije vrijedne 58.000 maraka.

MUP Srpske je predložio zamrzavanje imovine nakon finansijske istrage i u slučaju lica sa inicijalima J.N. iz Istočnog Sarajeva, koji se tereti za nelegalnu trgovinu drogama. Utvrđeno je da nelegalno stečena imovina ovog lica i njegove nevjenčane supruge iznosi 471.362 maraka.

Srna saznaje da je riječ o Nenadu Janjiću.

Nakon istraga koje je provelo Odjeljenje za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela MUP Republike Srpske do sada je blokirano više od 27 miliona maraka imovine u Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori za koju postoji osnov sumnje da je stečena nezakonitim aktivnostima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE