• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medijski rat u Sarajevu: "Paljba" na vlasnika Avaza!

U četvrtak su dva najtiražnija nedjeljnika u BiH “Slobodna Bosna” i “Dani” objavili specijalni prilog “Za koga radi Fadrudin Radončić – BOŠNJAČKI KASAPIN”.

 Medijski rat u Sarajevu: "Paljba" na vlasnika Avaza! Izvor: MONDO

Specijal je objavljen u kolor prilogu i na 32 stranice; u njemu je objavljen niz tekstova o biografiji vlasnika najveće medijske kuće u BiH, a prenešene su izjave ili tekstovi o njemu brojnih javnih ličnosti, političara, novinara, intelektualaca, pa su se tako na jednom mjestu našli: Duška Jurišić, Nerzuk Ćurak, Sulejman Tihić, Mustafa Čandić, Emir Habul, Bakir Izetbegović, Gojko Berić, Emir Imamović, Zlatko Lagumdžija, Mehmed Halilović, Žarko Papić, Haris Silajdžić, Boro Kontić, Faruk Borić, Raffi Greogorian, Senad Avdić, Sadik Ahmetović, Bakir Hadžiomerović, Asim Sarajlić, Zvonimir jukić, Enver Kazaz, Safet Oručević, Zdravko Grebo, Edhem Bičakčić, Rašid Hafizović, Vahih Hećo, Senad Pećanin, Muhamed Bazdulj, Ivan Lovrenović Mustafa Spahić i Vildana Selimbegović.

Zasad nije poznato da li je ovaj specijalni prilog u “Danima” i “Slobodnoj Bosni” dio redovnog sadržaja iza koje staje redakcije ovih listova ili se radi o plaćenom prilogu zasad takođe nepoznatog naručioca, piše Depo portal.

Nije se dugo čekao odgovor iz Avaza; samo sat-dva nakon objave ovih priloga, oglasio se Savez za bolju budućnost BiH. U svome saopštenju, a koje su objavili “povodom dijeljenja letka protiv predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH u režiji SDA, što inače nije prvi put, u kojem je objavljeno više kleveta zbog kojih su autori laži platili odštete za prijašnje tekstove”, tvrde da će podnijeti tužbu protiv odgovornog SDA, kao izdavača, odnosno Sulejmana Tihića.

SBBBIH u svome saopštenju tvrdi da “obzirom da u letku nema imena urednika, iako SBB BiH raspolaže podatkom da je finansijer i naručilac ovog pamfleta Bakir Izetbegović, SBB BiH je podnio tužbu sa odštetnim zahtjevom protiv predsjednika SDA kao odgovorne osobe.”

Istovremeno, SBB BiH ističe da SDA koja je uništila zemlju treba da prestane sa pljačkom naroda preko radikalnog Izetbegovićevog klana, koji predvode bivši visoki oficiri KOS-a u liku Fikreta Muslimovića ili Nedžada Ajnadžića.

SBB BiH će zato ispuniti svoje predizborno obećanje i tražiti da se donese zakon o lustraciji i službeno objave imena bivših udbaša i saradnika komunističkih tajnih službi, te im se zabrani političko djelovanje. To je inače obaveza i prema evropskom putu BiH.

U svome reagovanju SBBBiH brani Radončića od optužbi da je bio predratni saradnik KOS-a, te “zbog tačnog informisanja šire javnosti, kako je KOS-ovac SDA Fikret Muslimović je presudom Opštinskog suda u Sarajevu - Broj 650P045003 od 08. 08. 2010. godine - morao da isplati presjedniku SBB BiH Fahrudinu Radončiću odštetu za klevetu u iznosu od više hiljada KM, jer je istog lažno optužio da je tobože bio saradnik KOS-a, odnosno monstruozne zločinačke organizacije koju je upravo vodio njen predratni visoki oficir i šef Muslimović.”

Očigledno je da na pomolu dosad najveći medijsko-politički rat od rata naovamo; Fahrudin Radončić i Avaz protiv onih koji su ga na samome početku i stvarali – SDA i njenih trenutnih političkih i medijskih saveznika. Zato je više nego jasno – večeras će radakcije” Avaza” i “Oslobođenja” raditi do kasnih sati: sutra je petak, vrijeme za najtiražnija izdanja ovih dviju suprostavljenih dnevnih novina.

U petak ćemo vidjeti odgovor Avaza…

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE