• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafinerije u Srpskoj nove mete terorista?

Postrojenja rafinerija nafte u Brodu i ulja u Modriči mogla bi da budu naredni ciljevi terorističkih napada pripadnika vehabijskog pokreta u BiH, tvrdi Darko Trifunović.

 Rafinerije u Srpskoj nove mete terorista? Izvor: MONDO

Profesor na beogradskom Fakultetu za bezbjednost Darko Trifunović upozorava da je bezbjednosna situacija u BiH katastrofalna i da su za to odgovorne domaće agencije, ali i američka Ambasada u BiH, odnosno administracija u Vašingtonu koja blagonaklono gleda na razvoj islamskog ekstremizma u BiH.

On ističe da su Amerkanci duboko upleteni u djelovanje vehabijskog pokreta i da zbog toga uopšte ne bi bio iznenađen ako bi neki vehabija opasan eksplozivom izvršio teroristički napad u Brodu ili Modriči koje kontrolišu Rusi.

"Američka administracija godinama toleriše jačanje islamskog ekstremizma u BiH. Prema saznanjima do kojih je došao antiteroristički tim čiji sam član, Amerikanci imaju jake veze sa mrežom vehabija na cijelom Balkanu. Mnogi njihovi zvaničnici su izgradili svoje karijere na krizi u Bosni, dokazujući da su jedni dobri a drugi loši momci", istakao je Trufunović za "Pres".

On je ocijenio da je za katastrofalnu bezbjednosnu situaciju u BiH najodgovorniji ministar bezbjednosti Sadik Ahmetović, koji, kako kaže, želi da stvori lažnu sliku da je BiH bezbijedna.

"Uopšte nisam iznenađen Ahmetovićevim stavljanjem oznake tajnosti na izvještaj o terorističkom napadu na Ambasadu SAD. Razlog za to je veoma prost. SDA i reis Mustafa Cerić su glavni pokrovitelji vehabijskog pokreta u BiH i kompletna istraga o ovom slučaju može da dovede do njih. Naravno da će Ahmetović da štiti svoje nadređene. Njima potuno odgovara haos i kontradiktornost u radu najvažnijih bezbjednosnih institucija, jer su oni u takvom odnosu snaga potpuno zaštićeni", istakao je Trifunović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE