• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proslava Badnjeg dana

Hrišćanski vjernici koji praznuju Božić po gregorijanskom kalendaru danas slave Badnji dan.

 Proslava Badnjeg dana Izvor: MONDO

U katedrali Svetog Bonaventure u Banjaluci banjalučki biskup Franjo Komarica će u ponoć služiti božićno bdenje, a sutradan, na Božić predvodiće svečanu misu koja će početi u 10.00 časova.

Banjalučki biskup čestitao je juče Božić svim vjernicima koji ovaj praznik slave po novom i starom kalendaru i zaželio svima blagoslovenu Novu godinu.

"Čestit Božić želim svima vama, kao i svim našim prognanicima i izbjeglicama koji još ne odustaju od želje da se vrate u svoje rodne župe i u njima proslavljaju Božić i druge svetkovine. Svim Hristovim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru od srca kličem `Mir Božiji - Hristos se rodi`", poručio je Komarica na konferenciji za novinare upriličenoj povodom Božića.

Govoreći o značaju ovog praznika, on je naglasio da je svojim dolaskom na zemlju Hristos podario svim ljudima nadu, ali i i dar da postanu Božija djeca.

"Ako smo Božija djeca, onda treba da se međusobno smatramo braćom i sestrama. Moraju se nadvladati postojeće prepreke i predrasude među ljudima", istakao je Komarica.

Božić po novom kalendaru proslaljaju 25. decembra Rimokatolička crkva i sve protestantske zajednice, kao i Grčka i Rumunska pravoslavna crkva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE