• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponoćna misa u Prijedoru nakon 20 godina

U župnoj crkvi Svetog Josipa u Prijedoru prvi put poslije 20 godina služena je ponoćna misa povodom Božića.

 Ponoćna misa u Prijedoru nakon 20 godina  Izvor: MONDO

Misu je, u prisustvu velikog broja vjernika, služio prijedorski župnik Marijan Stojanović koji je svim ljudima dobre volje čestitao ovaj veliki hrišćanski praznik Rođenje Isusovo.

Župna crkva Svetog Josipa u Prijedoru, uz koju se nalaze pastoralni centar i župna kuća, izgrađena je 1896. godine, a obnovljena i dograđena 1970. godine. Srušena je tokom proteklog rata, a njena obnova je počela 2004. godine i još je u toku. Kamen temeljac za ovu crkvu posvetio je papa Jovan Pavle Drugi prilikom posjete Banjaluci u junu 2003. godine.

Biskup banjalučki Franjo Komarica služio je u katedrali Svetog Bonaventure u Banjaluci ponoćnu misu povodom Božića.

Obraćajući se prisutnima, biskup Komarica je rekao da se značaj ove svete noći ogleda u tome što se pojavilo božansko svjetlo da obasja sve stanovnike i sav život ljudi na zemlji i da pruži pravo značenje svim ljudima da osmisle svoj život.

Komarica se zahvalio svima koji su došli na ovo misno slavlje i čestitao svim ljudima dobre volje koji, iako svjesni svoje ograničenosti, daju svoju ruku Bogu da ih vodi sigurnim korakom u spasenje, jer je on zato došao na zemlju.

Božić po novom Gregorijanskom kalendaru danas slave članovi Katoličke crkve, svih protestantskih zajednica, kao i pripadnici Grčke i Rumunske pravoslavne crkve.

U prepunoj katedrali Srca Isusova u Sarajevu održana je sveta Božićna misa ponoćka koju je tradicionalno predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Božićna misa u Sarajevu okupila je veliki broj vjernika, koji su došli da s radošću proslave početak praznika Isusovog rođenja, prenosi portal "Sarajevo-iks".

"Ova noć je posebna. Često čestitamo jedni drugima, kitimo borove i pripremamo se za Božić, a da zapravo ne znamo šta znači. To nije Božić. Božić je Isus, njegovo rođenje i on je središte svega. Zato ovaj praznik treba da dožive svi. Oni koji nisu katolici i vjernici, jer je ovo blagdan radosti i okupljanja", poručio je kardinal Puljić, čestitajući najradosniji katolički praznik.

Misa ponoćka održana je i u drugim gradovima BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE