• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić kupuje podgoričku "Pobjedu"?

Vlasnik "Dnevnog avaza" Fahrudin Radončić zainteresovan za kupovinu najstarijeg crnogorskog lista - podgoričke "Pobjede"

 Radončić kupuje podgoričku "Pobjedu"? Izvor: MONDO

Sarajevski "Dnevni avaz" otkupio je tendersku dokumentaciju za kupovinu podgoričkog lista Pobjeda, a sada je njegov vlasnik Fahrudin Radončić tražio da tender, koji ističe sutra, bude produžen, pišu podgoričke "Vijesti".

S obzirom na taj zahtjev, spekuliše se da će Radončić ipak podnijeti ponudu za kupovinu najstarijeg crnogorskog dnevnog lista, kao i da je bosanski medijski tajkun to odlučio poslije razgovora s predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem, navode "Vijesti".

Radončić i Đukanović su navodno razgovarali o privatizaciji državnog lista, a ne bi bilo iznenađenje da kupoprodajni ugovor predvidi i brisanje djela duga "Pobjede", koji iznosi više od 10 miliona evra, pišu "Vijesti".

Na to, kako navodi podgorički list, upućuje činjenica da je Radončić, ipak, otkupio tendersku dokumentaciju za kupoprodaju 85,99 odsto državnih akcija i zatražio produženje roka, iako je ranije naveo da nije zainteresovan za kupovinu "Pobjede".

"Dnevni avaz" proglasio je Đukanovića za ličnost godine u 2006. godine.

"Ako kontroverzni bosanski biznismen i političar Radončić postane vlasnik 'Pobjede', državna novina u narodu poznata i kao 'glas Čepuraka' mogla bi prerasti u avaz (glas) govora mržnje i obračuna sa neistomišljenicima", pišu "Vijesti".

"Javnost u Bosni i Hercegovini odavno zna da se sarajevski 'Dnevni avaz', čiji je vlasnik Radončić, ne libi govora mržnje i neprofesionalnog novinarstva, a crnogorski građani uskoro će saznati da li će država predati najstariji dnevni list u ruke vlasnika najveće bosanske medijske kuće i čelnika Saveza za bolju budućnost BiH", navode Vijesti.

Tendersku dokumentaciju za kupovinu "Pobjede" otkupila je i firma Media Nea, osnivač podgoričkih "Dnevnih novina". Država je do sada dva puta bezuspješno pokušavala da proda "Pobjedu".

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE