• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boško Stanišljević sakrio naoružanje u Boriku

Osoba koja je priznala da je ostavila oružje i municiju u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci je radnik dvorane Boško Stanišljević (61).

 Boško Stanišljević sakrio naoružanje u Boriku Izvor: MONDO

Agencija Srna saznaje da se osumnjičeni sam predao policiji.

Na salušanju u policiji, prema saznanjima "Blica" izjavio je da je oružje u "Boriku" sakrio prije nekoliko godina, i da nije imao namjeru, ni plan da izvede teroristički napad za vrijeme obilježavanja jubileja RS. Osumnjičeni Boško Stanišljević, prema saznanjima "Blica" rođen je 1948. u Zagrebu, sa prebivalištem u Banjaluci, u kojoj već decenijama radi u "Boriku".

Policija RS, kao i srpski MUP međutim ne isključuju mogućnost da je zaplijenjeno oružje trebalo da bude iskorišćeno za napad u vrijeme svečanosti.

"Istraga se vodi kao da je ugrožena bezbjednost predsjednika Tadića. Policijski tim je jutros otputovao za Banjaluku, i svi tragovi će biti provjereni dok se ne utvrdi stvarna namjera osumnjičenog", kaže za "Blic" izvor iz srpske policije.

Direktor sportske dvorane "Borik" Manojla Zrnić rekao je da je Stanišljević u radnom odnosu u ovoj ustanovi više od 20 godina i da je posljednjih deset dana bio na odsustvu zbog bolovanja.


"Osoba koja je lišena slobode priznala je da je unijela naoružanje u dvoranu "Borik" u Banjaluci, a policija još provjerava njegove motive i povezanost sa drugim osobama", izjavila je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Šoja.

Prema njenim riječima, kriminalistička obrada nad ovim osobom je u toku i obavlja se uz nadzor i konsultaciju Tužilaštva BiH.

"U okviru aktivnosti koje pripadnici MUP-a Republike Srpske preduzimaju na rasvjetljavanju događaja od 8. januara, kada je dan prije održavanja Svečane akademije povodom Dana i krsne slave Srpske, policija u sportskoj dvorani `Borik` u Banjaluci pronašla određenu količinu naoružanja, saslušan je veći broj lica, od kojih je jedan broj podvrgnut i poligrafskom testiranju", dodala je Šoja.

"Nezavisne novine" saznaju da je osumnjičeni sakrio oružje u "novinarskoj loži".

Tužilaštvo BiH upoznato je sa hapšenjem jednog osumnjičenog za posjedovanje veće količine naoružanja i eksploziva koja je pronađena u dvorani "Borik", rekao je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"U koordinaciji istražilaca MUP-a Republike Srpske i tužilaca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal provode se aktivnosti sa ciljem potpunog rasvjetljavanja navedenog događaja", naveo je Grubešić.

Prilikom protivdiverzionog pregleda dvorane uoči svečane akademije za jubilej Republike Srpske policija je pronašla automatsku pušku sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dvije ručne kumulativne bombe, dvije bombe M75 i M52, poluautomatsku pušku i 330 komada municije, kao i štapine sa upaljačem.

Eksploziv i naoružanje otkriveno je 8. januara oko 16.25 časova i bilo je dobro skriveno u prostoriji iznad južne tribine u dvorani.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE