• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija novi ministar inostranih poslova

SDP i SDA verifikovali dogovor o raspodjeli ministarskih mjesta u Savjetu ministara BiH prema kojem će lideru SDP pripasti mjesto ministra inostranih poslova

 Lagumdžija novi ministar inostranih poslova Izvor: MONDO

Predsjedništvo SDP-a verifikovalo je današnji dogovor lidera SDP-a i SDA Zlatka Lagumdžije i Sulejmana Tihića o raspodjeli ministarskih i zamjeničkih mjesta u Savjetu ministara BiH, prema kojem će, mjesto ministra inostranih poslova i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH pripasti predsjedniku SDP-a.

Novi ministar transporta i komunikacija BiH biće potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić, a SDP-u će, prema dogovoru sa SDA pripasti i zamjenička ministarska mjesta u ministarstvima bezbjednosti, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i civilnih poslova.

Portparol SDP-a Damir Mašić rekao je novinarima da je Predsjedništvo SDP-a danas utvrdilo prijedloge više kandidata na ove pozicije, ali da ih još neće saopštavati javnosti, jer o njima još nije obaviješten kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Mjesta u Savjetu ministara BiH koja pripadaju SDP-u popuniće kadrovi bošnjačke nacionalnosti, s tim da će funkcija zamjenika ministra bezbjednosti pripasti Hrvatu iz SDP-a, a ta stranka će u Savjet ministara delegirati i jednog predstavnika iz reda ostalih.

Mašić navodi da je riječ o kvalifikovanim i mladim kadrovima.

On je rekao da Lagumdžija i Tihić danas nisu razgovarali o raspodjeli rukovodećih pozicija u agencijama na nivou BiH i istakao da će o tome biti riječi u narednom periodu.

"SDP je pripremio platformu za razgovor sa Bevandom i on će sutra imati podršku poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH", istakao je Mašić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE