• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici Fabrike duvana traže sastanak sa Dodikom

Predstavnici Sindikalne organizacije i radnici Fabrike duvana Banjaluka traže hitan sastanak sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

 Radnici Fabrike duvana traže sastanak sa Dodikom Izvor: MONDO

"Trenutna proizvodnja u ovom preduzeću svedena je na minimum, a proizvodni pogoni su pred gašenjem", rekao je Srni predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike duvana Banjaluka Miroslav Marinković.

Marinković je rekao da Sindikalna organizacija i radnici ovog preduzeća pozivaju predsjednika Republike Srpske da primi na razgovor predstavnike radnika, kako bi bio upoznat sa teškom situacijom u fabrici.

"Pozivamo predsjednika Republike Srpske da izvrši dodatni pritisak na Vladu Republike Srpske da se intenzivira razgovor Vlade, većinskog vlasnika i sindikalnog odbora kako bi se konačno rješio status preduzeća i 260 zaposlenih radnika", zaključio je Marinković.

Vlasnik preduzeća "Antonić trejd" Nebojša Antonić koji je kupio Fabrika duvana, ponudio je ranije Vladi Srpske sporazuman raskid ugovora kako bi bila spasena radna mjesta.

"Antonić trejd" kupio je u septembru 2006. godine 55 odsto državnog kapitala u Fabrici duvana Banjaluka za 2,1 milion KM.

Pravobranilaštvo Republike Srpske podnijelo je početkom oktobra prošle godine tužbu protiv preduzeća "Antonić trejd" iz Laktaša zbog kršenja ugovora o privatizaciji Fabrike duvana Banjaluka i zatražilo naknadu štete od 4,3 miliona KM, uz tužbu i raskid privatizacionog ugovora.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE