• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispovijest ranjenog Saše Damića

Inspektor CJB Banjaluka pucao mi je u leđa dok sam klečao... na kraju su se i smijali dok su me tukli, ispričao "Nezavisnim novinama" Saša Damić

 Ispovijest ranjenog Saše Damića Izvor: MONDO

Inspektor CJB Banjaluka pucao mi je u leđa dok sam klečao, a na kraju su se i smijali dok su me tukli, ispričao je za "Nezavisne novine" Saša Damić (27), koji je ranjen u ponedjeljak uveče, u naselju Starčevica.

Damić je ranjen oko 20.30 u haustoru zanatskog centra u naselju Starčevica. Iz MUP-a RS i CJB Banjaluka saopštili su da je Damić ranjen tokom policijske akcije usmjerene na sprečavanje krijumčarenja narkotika. Međutim, očevici tvrde da nije bilo potrebe za potezanjem oružja, jer Damić nije pružao otpor niti je bježao.

Tačne okolnosti njegovog ranjavanja ni juče nisu u potpunosti razjašnjene. Damić, koji se oporavlja u Kliničkom centru Banjaluka, "Nezavisnim" je ispričao svoju verziju događaja.

"Prolazio sam kroz haustor u zanatskom centru na Starčevici u ponedjeljak uveče kako bih došao do obližnje kladionice. U tom trenutku pojavio se neki momak kojeg znam iz viđenja i zatražio je upaljač. Na moju nesreću, imao sam upaljač koji mi je ostao od djevojke i dao sam mu. U tom trenuku iza tog momka su se pojavili inspektori i povikali: 'Policija'", prisjetio se Damić.

Dodaje da nisu tačne informacije da je napao inspektore, već je ostao ukopan nakon povika "policija".

"Tražili su dokumente koje nisam imao, nakon čega me jedan od inspektora uhvatio za kapuljaču i povukao prema dolje. Svezali su me lisicama, onako na kontru, i ruke prebacili iza leđa. Tada je počelo iživljavanje", naveo je u ispovijesti Damić, čije ranjavanje je podijelilo javnost i policiju.

"Udarali su me nogama, rukama, a najviše je bolio pištolj kojim me inspektor, čije je prezime, čini mi se Marić, tukao po glavi. Pokrio sam šakama glavu kako bih je zaštitio. U jednom trenutku pištolj je opalio, a ja sam samo vidio svjetlost i osjetio da mi lijeva strana leđa i tijela trne. Ali, oni ni tu nisu stali, nastavili su me tući, stavili su mi nogu na glavu i bukvalno skakali po meni smijući se", ispričao je Damić.

Kako kaže, govorio im je da mu trne lijeva strana i da nešto nije u redu s njim, ali kaže da nisu reagovali na njegove riječi da su se samo smijali.

"Kada su konačno prestali, jedan od njih mi je rekao: ''Ajde, barem ćeš preživjeti'", ispričao je Damić.

On je dodao da je momak koji je zatražio upaljač u međuvremenu pobjegao, te da niko od inspektora nije pošao za njim.

"Kasnije sam čuo kako preko motorole jedni druge pitaju da li je ranjen neki drugi mladić", naveo je Damić i dodao da su tokom boravka u bolnici neki inspektori tražili da potpiše izjavu kako je kod njega pronađena marihuana, što je odbio.

Hitna pomoć je, kako kaže Damić, došla 40 minuta od trenutka kada je ranjen i odvezla ga u Univerzitetski klinički centar (UKC) Banjaluka.

Dežurni ljekari konstatovali su da je Damić zadobio prostrelnu ranu, a metak je ušao na vratnom dijelu kičme i izašao na lijevoj nadlaktici.

"Nezavisnim" je juče potvrđeno da se Bojan Ćirić, kojeg su policajci zatekli sa Damićem i koji je pobjegao, u međuvremenu predao policiji.

Za sada nije poznato da li će nakon saslušanja biti pušten ili sproveden u Tužilaštvo.

U međuvremenu, policijski inspektor koji je u ponedjeljak uveče ranio Sašu Damića (27) iz Banjaluke suspendovan je do završetka istrage, javio je "Glas Srpske".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE