• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo sastanak sa predstavnicima BORS-a

Da li će Vlada RS i BORS postići konačan dogovor o rješavanju otvorenih pitanja u vezi sa Zakonom o penzijsko-invalidskom osiguranju?

 Počeo sastanak sa predstavnicima BORS-a Izvor: MONDO

U Slatini kod Laktaša danas je počeo sastanak predstavnika Vlade i Boračke organizacije Republike Srpske o prijedlozima mogućih rješenja u vezi sa ublažavanjem negativnih efekata nastalih primjenom Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, javio je izvještač Srne.

Sastanku, kojim predsjedava premijer Aleksandar Džombić, prisustvuju rukovodstvo BORS-a, potpredsjednici Vlade Džerard Selman i Anton Kasipović, te ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić.

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću najavljeno je da će izjave za novinare biti u 14.00 časova.

U Banjaluci su jutros održane konsultacije predstavnika Vlade i Boračke organizacije Republike Srpske o prijedlozima mogućih rješenja u vezi sa ublažavanjem negativnih efekata nastalih primjenom Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je Srni, prije početka konsultacija, da resorno ministartvo ima obavezu da ovo pitanje danas riješi.

"Moramo imati stav Vlade Srpske. Zbog metodologije kojom radi, Vlada ne može toliko dugo ostavljati to pitanje otvoreno", istakao je Đokić.

Predstavnici Vlade i BO Republike Srpske danas bi mogli postići konačan dogovor o rješavanju otvorenih pitanja. Potpredsjednik Vlade Anton Kasipović juče je najavio da će Vlada nastojati da pronađe najbolji model za rješavanje svih otvorenih pitanja sa boračkom populacijom.

Primjenom Zakona o PIO, dio korisnika penzija iz kategorije starosnih, invalidskih i porodičnih penzija iza umrlog borca gubitkom garantovanog penzijskog osnova ima umanjena primanja u odnosu na raniji period.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE