• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Kružni tok kod Kastela do kraja godine

Kružni tok pored Gradskog mosta trebalo bi da bude završen do kraja godine, što bi u velikoj mjeri rasteretilo saobraćaj u tom dijelu grada.

 Banjaluka: Kružni tok kod Kastela do kraja godine Izvor: MONDO

Odbornici Skupštine grada prihvatili su odluku da prioritet za ovu godinu bude izgradnja kružne raskrsnice, a za realizaciju ovog projekta biće obezbijeđen kredit od 800.000 maraka, koliko nedostaje za završetak kompletnog posla.

Glavni inženjer za saobraćaj u Administrativnoj službi grada Zoran Tadić istakao je da već duži niz godina postoji potreba da bude riješena raskrsnica između ulica Isaije Mitrovića i Patre koja se nalazi neposredno pored Gradskog mosta.

"Na tom mjestu je predviđeno da bude napravljena kružna raskrsnica koja će omogućavati da se saobraćaj odvija nesmetano i mnogo brže. Ovako, sva vozila koja dolaze iz pravca Kastela i sa suprotne strane imaju veliki problem da se uključe u saobraćaj", izjavio je Tadić, prenosi "Glas Srpske".

Dodao je da se često na toj raskrsnici dešavaju saobraćajne nesreće.

"S obzirom na to da je tu most preko Vrbasa, nije bilo moguće regulisati taj dio postavljanjem semafora, zbog čega bi se vozila zadržavala na mostu. Trenutno saobraćaj regulišu saobraćajni znakovi koji daju prvenstvo vozilima koja idu od mosta prema centru i obratno, dok su ostali bili prepušteni da se snađu kako mogu da bi se uključili u saobraćaj", istakao je Tadić.

Prema njegovim riječima, ova kružna raskrsnica treba da bude samo dio sistema koji bi rasteretio saobraćaj u tom dijelu grada.

"U regulacionim planovima je planirano da u idućem periodu bude izgrađena još jedna kružna raskrsnica između ulica Skendera Kulenovića, Vojvode Momčila, te Braće i sestara Glumac na glavnoj saobraćajnici. Na taj način biće značajno poboljšan kvalitet saobraćaja i smanjene jutarnje i popodnevne gužve", kazao je Tadić.

"Kada kružni tok bude rađen, posebna pažnja mora se obratiti na širinu traka jer ovim dijelom saobraća veliki broj vozila javnog gradskog i prigradskog prevoza koja imaju velike gabarite. Ako to ne bi bilo izvedeno u odgovarajućim dimenzijama, opet bismo imali problem u protočnosti", naglasio je Tadić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE