• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakovan sajt Eparhije zvorničko-tuzlanske

Internet sajt Eparhije zvorničko-tuzlanske danas je hakovalo nepoznato lice, ostavivši poruku mržnje upućenu Srbima.

 Hakovan sajt Eparhije zvorničko-tuzlanske Izvor: MONDO

Originalni izgled sajta nije promijenjen, ali su svi tekstovi i obavještenja sa stranice sajta zamijenjeni hakerovom porukom.

Autor poruke kaže da je sajt hakovao iz osvete i navodi da mrzi Srbe zbog Srebrenice i zato što "vrijeđaju muslimane".

Sajt Eparhije zvorničko-tuzlanske hakovan je u julu prošle godine kada su nepoznata lica ostavila poruku preko cijele stranice: "Srebrenica 11-07-1995 Don’t forget" (Srebrenica 11-07-1995 ne zaboravite).

Novi hakerski napad na internet sajt Eparhije zvorničko-tuzlanske počinila je osoba odgojena u duhu mržnje, zlobe i zavisti, čime se odlikuje nacional-šovinizam, saopšteno je danas iz Informativne službe ove eparhije.

Čestitajući današnji praznik Blagovijesti svim pravoslavnim vjernicima, pozdravljajući sve ljude dobre volje ma koje vjere i nacije bili, a posebno sve stanovnike Republike Srpske i BiH, iz Eparhije poručuju da se raduju današnjem prazniku, iako su po ko zna koji put žrtve nacional-šovinista, koji su "ovaj put jasno potvrdili da nisu srpskog roda i vjere pravoslavne".

"Biti nacionalista je nešto dobro i pozitivno jer takvi ljude vole svoje, a poštuju tuđe, ali biti nacional-šovinista je nešto negativno i predstavlja udaljavanje svakog čovjeka od Božijeg spasonosnog puta", navodi se u saopštenju.

Povodom pominjanja Srebrenice u tekstu koji je haker ostavio na sajtu, iz Eparhije poručuju da "sudovi ovoga svijeta pravdom rukovođeni sude svakome, a ne jednostrano i pristrasno jer nije postojala samo Srebrenica, ma šta se desilo u njoj".

"Postojala je i Kravica prije Srebrenice kao i još mnogo stratišta. Samo jedan sud je pravedan i samo u njega čvrsto vjerujemo, a to je Božiji sud. Na nama je da se molimo i čekamo Njegov sud", navodi se u saopštenju.

Sajt je, takođe, hakovan, jer je dosadno onima koji su to uradili, navode iz Eparhije i poručuju onima koji su to učinili da svoju energiju usmjere na nešto konstruktivno i svojstveno čovjeku, a ne na destruktivno i svojstveno zvijerima.

"Prijateljski im poručujem da su danas oko nas u cijeloj Republici Srpskoj i BiH na hiljade gladnih, ostavljenih, bolesnih i bespomoćnih braće i sestara tako da svoju energiju usmjere na pomaganje njima", navodi se u saopštenju.

Iz Eparhije ističu da je počiniocima stalo do toga da svako njihovo nedjelo bude propraćeno u medijima.

"Mnogo je načina blagoslovenih da se skrene pažnja dobrim djelima na sebe, ali ona iziskuju žrtvu, molitvu i mnoštvo ljubavi. Pošto ovo djelo nije nešto dobro, počinioci očigledno ne posjeduju pomenute vrline. U budućnosti nećemo poklanjati pažnju ovim nedjelima ako se budu ponovila", navodi se u saopštenju.

Pozdravljajući one koji su ovo učinili, u nadi da će se urazumiti u uvidjeti svoje greške, a i sve ljude dobre volje, iz Eparhije poručuju da mole Gospoda da svima podari uzajamne ljubavi, sloge, mira i dostojanstva čovjeka prema čovjeku.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE