• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srna proslavlja 20 godina postojanja

U okviru proslave 20 godina svog postojanja novinska agencija Srna promovisala digitalnu arhivu od 1992. do 2000. godine, te novi portal i sajt

 Srna proslavlja 20 godina postojanja Izvor: MONDO

U gradskoj galeriji u Bijeljini danas je, u okviru proslave 20 godina postojanja i rada Novinske agencije Republike Srpske - Srna i krsne slave Blagovijesti, održana svečana akademija na kojoj je promovisana digitalna arhiva Srne od 1992. do 2000. godine, te novi portal i sajt agencije.

Direktor Srne Stojadin Knežević rekao je da Srna, kao jedna od najjačih informativnih kuća, pronosi glas naroda i stavove rukovodstva Republike Srpske u svijet, koji još stvari na ovim prostorima vidi iz neke iskrivljene perspektive.

"Danas promovišemo digitalnu arhivu Srne od 1992. do 2000. godine, te novi portal i sajt, a zadaci koje moramo uraditi u narednom periodu su uređivanje arhivskog depoa u koji ćemo pohraniti arhivsko blago Srne, popraviti kvalitet foto i fono servisa, kadrovski osvježiti redakciju, ojačati dopisničku mrežu i uvesti video servis", rekao je Knežević.

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki rekao je da se Srna može mjeriti sa svim svjetskim agencijama po profesionalnosti, ali da ima nešto što nijedna druga agencija nema, a to su srce i duša što se primjećuje na svakom koraku.

Proslavi 20 godina rada i postojanja i krsne slave Srne u ime predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika prisustvovao je šef Biroa za odnose sa javnošću Milan Trbojević.

Direktor Srne uručio je Trbojeviću poklon za predsjednika Dodika, koji je u vrijeme mandata predsjednika Vlade Srpske obezbijedio Srni poslovne prostorije - zgradu agencije u Bijeljini i dopisništava u Lukavici i Banjaluci.

U ime predsjednika Republike, Trbojević se zahvalio direktoru Srne na poklonu.

Predsjednik Dodik, koji je bio spriječen da prisustvuje svečanosti, poslao je čestitku rukovodstvu i zaposlenima povodom 20 godina postojanja Srne i krsne slave Blagovijesti.

"Novinska agencija Republike Srpske u protekle dvije decenije uspjela je, uprkos brojnim izazovima, da se etablira kao respektabilna novinska kuća koja uživa povjerenje javnosti u Republici Srpskoj i regionu", navodi se u čestitki.

Na svečanoj akademiji uručene su nagrade radnicima Srne za deset i 20 godina rada u ovoj agenciji.

Na svečanoj akademiji nastupilu su Hor "Srbadija" i učenici bijeljinske Muzičke škole "Kornelije Stanković".

Srpska novinska agencija - Srna osnovana je 7. aprila 1992. godine, a odlukom Vlade Republike Srpske od 27. marta 2008. promijenila je naziv u Novinska agencija Republike Srpske - Srna.

Agencija korisnicima svojih servisa pruža cjelovito i brzo izvještavanje o najvažnijim događajima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, odnosno BiH, Srbiji, regionu i svijetu.

Srna u okviru svojih servisa korisnicima pruža agencijsku verziju vijesti iz svih oblasti života. Dnevno emituje više od 250 naslova, u različitim novinarskim formama. Takođe ima fono i foto servis.

Srna je članica Asocijacija balkanskih agencija - ABNA.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE