• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIPA prijeti štrajkom

Sindikalna organizacija SIPA-e uputila je pismo ministru bezbjednosti BiH Sadiku Ahmetoviću povodom najave smanjenja plata zaposlenim u institucijama BiH.

 SIPA prijeti štrajkom Izvor: MONDO

U pismu Sindikalne organizacije SIPA ističe se da većina zaposlenih u toj agenciji ima mjesečna primanja ispod prosječne plate u BiH, pa stoga mole ministra Ahmetovića da ne dozvoli smanjenje plata, toplog obroka i regresa.

Ministra Ahmetovića pozivaju da Savjetu ministara BiH predloži uštede na gorivu, telefonima, reprezentaciji, dnevnicama izvan BiH, smanjenju zakupnina za prostore koje koriste institucije BiH, kupovini novih vozila, na taksi uslugama, odvojenom životu i smještaju, jer je na pomenutim stavkama u prošloj godini potrošeno oko 30 miliona KM.

"Ako Savjet ministara BiH realiziuje najave Ministarstva finansija i trezora BiH o smanjenju primanja zaposlenih u institucijama BiH za period 2012.- 2014.godina , Sindikat Državne agancije za istrage i zaštitu BiH će, zajedno s Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela u BiH, Graničnom policijom BiH, Upravom za indirektno oporezivanje i svim drugim institucijama BiH koje su članice Reprezentativnog sindikata, stupiti u štrajk", kaže se u pismu Sindikalne organizacije SIPA.

Dodaje se da su svi nivoi vlasti u BiH svake godine povećavali plate budžetskim korisnicima za određeni procent, dok zaposlenima u SIPA od 2006.godine nije nikad povećana plata, a 2009. je i nezakonito smanjena.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE