• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci tužili Vladu RS

Elektroprivreda Slovenije podnijela je tužbu protiv Rudnika i Termoelektrane Ugljevik u kojoj traži odštetu od čak milijardu i 570 miliona KM.

 Slovenci tužili Vladu RS Izvor: MONDO

Premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić tvrdi da će RS korisiti sva pravna sredstva da bi se Rudnik i Termoelektrana Ugljevik “odbranili” u postupku koji je pokrenula slovenačka elektroprivreda zatraživši sudskim putem odštetu od čak milijardu i 570 miliona KM, piše Frontal.

"Možda su u prošlosti urađene neke radnje koje nisu u korist RS-a, ali moramo koristiti sve pravne lijekove da bismo se odbranili u ovom postupku", rekao je Džombić.

On ističe da se u ovom trenutku ne razmišlja o mogućem dogovoru o poravnjanju sa slovenačkom firmom.

"Taj predmet sam uzeo na razmatranje sa svojim savjetnicima i stručnjacima iz područja prava kako bismo sagledali sve mogućnosti. Mislim da trebamo ustrajati na ovom postupku i odbraniti se, a ne da se rade poravnanja“, tvrdi Džombić.

Elektroprivreda Slovenije podnijela je tužbu protiv Rudnika i Termoelektrane Ugljevik u kojoj traži odštetu od čak milijardu i 570 milouna KM.

U novoj, prije tri mjeseca dopunjenoj tužbi, slovenačka firma je precizno navela iznose miliona koje traži kao odštetu po nekoliko osnova. Tačno 826.523.511 KM traže na ime sredstava uloženih u izgradnju RiTE Ugljevik, zatim 523.920.459 KM na ime naknade za privređivanje udruženim sredstvima, te 65.950.700 KM na ime odštete zbog neisporučne električne energije od 1. januara 2005. do 30. juna 2008.godine, sve zajedno s pripadajućom zakonskom zateznom kamatom od 1. oktobra 2008. do isplate.

Prvobitni tužbeni zahtjev bio je od 66,8 miliona KM, ali je u januaru ove godine podnesena dopuna tužbe u kojoj slovenačka elektroprivreda traži još oko milijardu i 500 miliona KM odštete od RiTE Ugljevik.

Sve ovo je konstatovala nezavisna revizorska kuća "Dilojt" u revizorskom izvještaju o radu RiTE Ugljevik u 2011.godini.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE