• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palma kritikuje opstrukciju Skupštine

Neke stranke u Skupštini "zloupotrebljavaju skupštinsku govornicu, a Srbija gubi ogromne pare i ugled u Evropi", izjavio je Dragan Marković-Palma.

 Palma kritikuje opstrukciju Skupštine Izvor: MONDO

Neke stranke u Skupštini Srbije, reklamirajući povredu poslovnika "zloupotrebljavaju skupštinsku govornicu, a Srbija gubi ogromne pare i ugled u Evropi", izjavio je poslanik koalicije SPS,PUPS,JS i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković-Palma.

On je istakao da očekuje da od sutra "neće biti opstrukcija u parlamentu, kakve su bile proteklih dana", jer način na koji sada radi parlament, u trenutku kada je u Srbiji veoma teška situacija i kada treba doneti mnogo važnih zakona, rezolucija i odluka, ne vodi ničemu.

Marković je dodao da bi svi trebalo da toga budu svesni, a svi govore da rade u interesu građana i Srbije.

"Reč je o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju da bi Srbija početkom iduće godine dobila status kandidata za ulazak u EU, da budemo oslobođeni viza, o gasnom sporazuma sa Rusijom, rezoluciji o Kosovu, međunarodnim kreditima", precizirao je on.

Marković smatra da će neko morati da snosi odgovornost što kasne međunarodni krediti i inevsticije, što na putevima svaki dan ginu ljudi...

"Opozicija ima pravo da se buni, da je za ili protiv predloženog zakona, ali sada imamo kritiku bez pravog predloga, opstrukciju i zloupotrebu. To nije dobra slika za EU, a Srbija u EU treba da dobije važan status", rekao je Marković.

On je ocenio da Srbija nema vajde od svađa, već od odluka i zakona koje treba doneti, a koje su važne i presudne za budućnost Srbije.

"Građani gledaju prenose skupštinskog zasedanja i pitaju me zašto ne reagujemo. Ne možemo, nećemo da koristimo stil nekih stranaka, koje to što rade sada, rade od devedesetih godina", istakao je Marković.

On je ocenio da "99 odsto stranaka u parlamentu ima isti, ili sličan stav kada je reč o nacionalnom pitanju",a ko i da odluku o razmeštanju pripadnika Euleksa na Kosovu i Metohiji mora da donese Savet bezbednosti UN.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE