• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Vladi ni reči o Karadžiću

Oliver Dulić izjavio je da Vlada Srbije na sednici nije raspravljala o hapšenju haškog optuženika Radovana Karadžića.

 Na Vladi ni reči o Karadžiću Izvor: MONDO

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da Vlada Srbije na sednici nije raspravljala o hapšenju haškog optuženika Radovana Karadžića "jer to i nije tema za vladu".

Dulić je na konferenciji za novinare posle sednice vlade kazao da hapšenje haških optuženika predstavlja poštovanje domaćeg i stranog zakonodavstva.

"Smatram da je dobro da državni organi rade svoj posao i niko nema pravo na emotivan odnos prema poštovanju zakona", rekao je Dulić odgovarajući na pitanje da li je vlada raspravljala o tome što Ministarstvo unutrašnjih poslova nije učestvovalo u hapšenju Karadžića.

U intervjuu francuskom "Mondu", Jeremić je podvukao da je hapšenje Radovana Karadžića pokazalo da ne postoji nikakva sumnja o spremnosti vlade Srbije da saradjuje sa Haškim tribunalom, što predstavlja jedan od uslova za njen ulazak u Evropsku uniju.

"Dve nedelje nakon što je formirana, naša vlada je dokazala da se ozbiljno zalaže za poštovanje medjunarodnog zakona i za svoj proevropski put", rekao je ministar Jeremić.

Jeremić je na pitanje "Monda" odgovorio da ga nije razočarala "opreznost" Evropska unije koja je na sastanku u utorak u Briselu od Srbije, i pored hapšenja Karadžića, zatražila nova zalaganja.

"Sve zemlje članice se trude da pažljivo nastave razvoj situacije i nadam se da ćemo uskoro ući u novu fazu po stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisan u aprilu", rekao je on.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE