• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Radete zakon o oduzimanju mandata?

Ministar Čiplić najavio da će predložiti vladi izmene i dopune zakona kojim bi bilo predviđeno oduzimanje mandata poslanicima koji krše ustav.

 Zbog Radete zakon o oduzimanju mandata? Izvor: MONDO

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je u petak uveče da će vladi predložiti predlog izmene i dopune zakona kojim bi bilo predviđeno oduzimanje mandata poslanicima koji krše ustav i pozivaju na kršenje ljudskih prava i ustavnog poretka.

Čiplić je objasnio da bi u tim slučajevima Skupština Srbije bila ta koja oduzima mandat poslaniku, ali da bi stranka iz koje je poslanik zadržala mandat.

"Proteklih dana čini mi se da je poštovanje ustava najviše ugroženo od pojedinih poslanika", rekao je on Radio televiziji Srbije i dodao da ustav Srbije "stoji iznad poslanika".

Čiplić je najavio da će Vladi predložiti i da novinari budu zaštićeni "adekvatnim zakonskim normama", kao i da imaju "poseban status i zaštitu dok su na zadatku".

Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta u petak je na konferenciji za novinare izjavila da su za incidente na protestima povodom hapšenja Radovana Karadžića odgovorni "provokatori" i to, tvrdi Radeta, provokatori "koje šalje Boris Tadić".

Ona je podsetila Tadića "da se izdaja u Srbiji nikada nije praštala" i upozorila ga na "prokletstvo koje je sve izdajnike u srpskoj istoriji pratilo".

Radeta je u tom kontekstu podsetila na krah dinastije Obrenović i poručila "sadašnjim vlastodršcima da možda neće svi imati 'sreću' Zorana Đinđića, jer Bog kažnjava do sedmog kolena, a po nekim stavovima i do 11. kolena".

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE