• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Grešna Vlada Srbije

Vojislav Koštunica izjavio je da sadašnja Vlada Srbije "nema hrabrosti da pokrene pitanje legitimnosti Haškog tribunala".

 Koštunica: Grešna Vlada Srbije  Izvor: MONDO

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da sadašnja Vlada Srbije "nema hrabrosti da pokrene pitanje legitimnosti Haškog tribunala" za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Koštunica je u intervjuu za "Glas javnosti" naveo da se ne može od Srbije tražiti da šalje Srbe u Hag dok Haški tribunal u tom trenutku proglašava nevinim one koji su nedvosmisleno počinili ratne zločine nad Srbima.

"U isto vreme je Haški sud utvrdio da su ratni zločinci Ramuš Haradinaj i Naser Orić nevini, što zapravo znači da se Srbi mogu nekažnjeno ubijati", kazao je Koštunica.

On je podsetio da je posle oslobađanja Haradinaja, jednog od nekadašnjih komandanata OVK, njegov predlog (kao tadašnjeg premijera) bio da Vlada Srbije pokrene pitanje legitimnosti haškog tribunala i ocenio da je vreme pokazalo da taj su nije institucija koja deli pravdu već nepravdu".

Lider DSS-a i bivši premijer dodao je da Srbija danas nema samostalnu politiku, već da pokušava da ispuni beskonačne zahteva koji stižu iz Brisela (EU) i Vašingtona.

"Imali smo više nego dovoljno argumenata da kao država kažemo: mi jesmo za poštovanje međunarodnog prava, ali moramo sada da vidimo da li je oslobađanje Haradinaja i Orića poštovanje prava i elementarne pravde ili je reč o novom zločinu nad nevinim žrtvama", rekao je Koštunica.

On je kritikovao odluku da Srbija vrati ambasadore u zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova, kao i da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju jer je većina članica EU priznala nezavisnost srpske pokrajine.

Ponovio je i da je vojna neutralnost najbolja tekovina prethodne vlade Srbije.

"Nova vlada je u nizu pogrešnih koraka koji su joj nametnuti spolja donela odluku da potpiše sporazum s NATO-om o bezbednosnim informacijama... Kakvu poruku Srbija šalje svetu kada potpisuje sporazum s NATO-om, koji je najaktivnije od prvog dana učestvovao u planiranju otimanja Kosova od Srbije", kazao je Koštunica.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE