• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Nametnućemo svoje teme u Skupštini

Tomislav Nikolić izjavio je da vanredna sednica Skupštine Srbije može da se nastavi 4. avgusta ali da će poslanici SRS "nametnuti svoje teme".

 Nikolić: Nametnućemo svoje teme u Skupštini Izvor: MONDO

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić izjavio je da vanredna sednica Skupštine Srbije može da se nastavi i u ponedeljak 4. avgusta ali da će poslanici te stranke "nametnuti svoje teme".

Nikolić je novinarima u Skupštini Srbije nakon konsultacija sa predsednicom parlamenta Slavicom Đukić Dejanović novinarima rekao da će tok sednice zavisiti i od mitinga koji ta stranka u utorak organizuje zbog hapšenja Radovana Karadžića.

"Videćemo kako će reagovati policija i ministri. Očekujemo da policija ne upotrebljava silu protiv radikala", kazao je Nikolić.

On je naveo da će SRS snositi odgovornost za sutrašnji miting i da će ta stranka skup učiniti bezbednim za sve učesnike i novinare.

Nikolić je rekao da je će SRS ponuditi svu pravnu pomoć u odbrani Radovana Karadžića pred Haškim tribunalom i da je imao konsultacije sa njegovim braniocem Svetozarom Vujačićem o pripremama za njegovu odbranu.

On je kazao da Karadžić uhapšen u petak u 21.30, a ne ponedeljak kako je zvanično saopšteno i da može da bude izručen u sredu ili četvrtak.

Na pitanje da li zna da li je uložena žalba na rešenje o izručenju Karadžića Tribunalu u Hagu, Nikolić je odgovorio "znam ali neću da vam kažem".

Na konsultacijama u Skupštini nije postignut dogovor o nastavku vanredne sednice, a nove konsultacije predsednice parlamenta sa šefovima poslaničkih grupa biće održane u petak 1. avgusta.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović najavila je tokom vikenda da će sednica parlamenta biti zakazana za 4. avgust i da će se na dnevnom redu naći i predlog opozicije za njeno razrešenje.

Ona je prekinula sednicu u ponedeljak 21. jula na dve nedelje zasedanje nakon što su se poslanici Demokratske stranke Srbije u nastavku sednice neprestano javljali da reklamiraju povredu Poslovnika.

Poteškoće u radu parlamenta traju od prethodne nedelje kada je sednica i počela, a jedino što je skupština uspela da izglasa bila je izmena redosleda tačaka dnevnog reda.

Na dnevnom redu sednice je ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Evropskoj uniji, rezolucija o Kosovu i potvrđivanje energetskog sporazuma sa Rusijom, a trebalo bi da se raspravlja i o potvrđivanju finansijskih sporazuma za više projekata u Srbiji.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE