• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na konsultacijama i o blokadi parlamenta

Nada Kolundžija (DS) očekuje da se na sledećim konsultacijama u Skupštini pokrene pitanje o deblokadi republičkog parlamenta.

 Na konsultacijama i o blokadi parlamenta Izvor: MONDO

Na konsultacijama šefova poslaničkih grupa sa predesnikom parlamenta u ponedeljak nije postignut dogovor o nastavku prekinute sednice, pa će biti održan još jedan sastanak na kome bi trebalo da se dogovor postigne, izjavila je šef poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija.

Kolundžija je novinarima, posle razgovora kod predsednice skupštine Slavice Đukić-Dejanović, rekla da nije postignut konačan dogovor i da na sledećem sastanku očekuje da se vidi šta je to što opozicija generalno prigovara, utvrde pravila u dogovaranju o radu parlamenta i tako otkloni mogućnost da parlament bude blokiran.

Opozija smatra da je potrebno da se postigne dogovor o tome kako će skupština raditi, kojim tempom i dinamikom, i da se prethodno razgovara i postigne dogovor i sa njima, kazala je Kolundžija.

Na pitanje da li je dogovoreno da se rasprava o tačkama dnevnog reda prekinute sednice završi početkom avgusta, a glasanje ostavi za kraj meseca, Kolundžija je odgovorila da o tome nije razgovarano.

"Sada smo razgovarali samo o tome da raspravu po tačkama dnevnog reda dovedemo do kraja", precizirala je ona.

Kolundžije je takođe ocenila da hapšenje haškog optuženika Radovana Karadžića neće biti razlog za opstrukciju, jer je se opstrukcija događala i ranije, kao ni to da sprovođenje zakona i međunarodnih obaveza države, rad organa u skladu sa zakonom, može da bude razlog za blokadu rada parlamenta.

"Ukoliko postoje prigovori na odnos prema opoziciji, prigovori na način na koji parlamentarna većina donosi odluke u smisli da li je uključena opozicija i da li u njoj traži nekoga ko radi isti posao pa makar se suštinski razlikovali, na takvu vrstu prigovora smo spremni da reagujemo i uvažimo ih", rekla je Kolundžija.

Prema njenim rečima, vladajuća većina razume da opozicija ima potrebu da govornicu iskoristi i da bi govorila na neke druge teme, koje smatra važnima, ali da se ne može pristati da to dovede do blokade parlamenta.

"Jedna od tema jeste i način na koji se komunicira mejdusosbno, u političkom smislu, u parlamentu. Vladajuća većina izražava spremnost da stvorimo atmosferu rada i tolerancije, međusobnog uvažavanja, ali to ne zavisi samo od nas", naglasila je Kolundžija.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE