• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u Banjaluci će obilježiti Auto-moto savez RS, resorna ministarstva, agencije i drugi.

 Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda Izvor: MONDO

U hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci u 10.00 časova biće služen pomen za stradale u saobraćajnim nesrećama na putevima Republike Srpske.

Na banjalučkom Trgu Krajine radnici Auto-moto saveza sutra će dijeliti letke i zapaliti svijeće, od kojih će biti formiran broj 140, koliko je bilo poginulih u saobraćajnim nesrećama u Srpskoj u prošloj godini.

Predstavnici moto-klubova izložiće motocikle, da bi se skrenula pažnja na stradanje ove kategorije učesnika u saobraćaju, dok će predstavnici Crvenog krsta izvesti pokazne vježbe pružanja prve pomoći, najavljeno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U skladu sa preporukama konvencije UN iz 2005. godine, Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda obilježava se treće nedjelje u novembru.

U obilježavanju ovog dana, osim AMS Srpske, učestvuju i Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Zavod za obrazovanje odraslih, javna preduzeća "Putevi Republike Srpske" i "Autoputevi Republike Srpske", Crveni krst Republike Srpske, lokalne samouprave i nevladine organizacije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE