• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uništena bomba iz Drugog svjetskog rata

Federalna uprava Civilne zaštite jutros je na području Konjica uspješno je uništila neeksplodiranu avionske bombu pronađenu 9. novembra u Sarajevu.

 Uništena bomba iz Drugog svjetskog rata Izvor: MONDO

Riječ je o neeksplodiranoj zapaljivoj avionskoj bombi "AN M-76" ukupne težine 215 kilograma iz Drugog svjetskog rata.

Nakon uspješno izvedenog podizanja, utovara i transporta bombe na relaciji Alipašino Polje-Ilidža-Hadžići-Tarčin-Lapov Do, bomba je uništena na posebnom poligonu za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava u opštini Konjic, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

U saopštenju se navodi da je ova operacija, pored ostalog, uključivala i evakuaciju stanovništva iz neposredne okoline bombe, uspostavljanje zone zabrane kretanja u širem rejonu oko bombe, potpuno obustavljanje saobraćaja na ruti kojom je bomba bila transportovana, te uspostavljanje zone zabrane letova iznad područja sa kojeg je bomba uklonjena i iznad kojeg je uništena.

Ovo je iziskivalo i angažovanje MUP-a, vatrogasaca i hitne medicinske pomoći, te kontrole leta sarajevskog aerodroma, navedeno je u saopštenju.

Policijska uprava Novi Grad Sarajevo osigurala je policijske patrole koje su neprekidno čuvale i nadzirale bombu, a timovi Federalne uprave Civilne zaštite za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava, za deminiranje i za mašinsku podršku su tačno u 3.00 sata utovarili bombu i transportovali je na lokaciju na kojoj je bezbjedno uništena.

U cijeloj operaciji učestvovalo je ukupno 28 pripadnika ovih timova sa značajnim materijalno-tehničkim sredstvima i drugom opremom, navedeno je u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE