• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narandžasti meteoalarm za područje Višegrada

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa snijegom, a meteoalarm upozorava na opasno vrijeme za regiju Višegrad.

 Narandžasti meteoalarm za područje Višegrada Izvor: MONDO

Regija Višegrad je na meteoalarmu označena narandžastom bojom koja ukazuje na opasno vrijeme sa snijegom, ledom i niskom temperaturom vazduha, sapšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Na potencijalno opasno vrijeme sa snijegom, ledom i niskom temperaturom ukazuje za regije Banjaluka, Prijedor, Bihać, Sarajevo, Tuzla, Foča, a sa vjetrom za Livno i Trebinje.

Iz Hidrometeorološkog zavoda navode da će snijeg intenzivnije padati u istočni krajevima, ali da će tokom dana padavine slabiti i postepeno prestajati.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od minus dva do jedan, na planinama od minus pet, na jugu oko pet stepeni Celzijusovijih.

Jutros je u Srpskoj i Federaciji BiH bilo pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorolškog zavoda.

Na Bjelašnici je izmjereno 66 centimetara snijega, u Bihać 38, Doboju 37, Sarajevu 34, Banjaluci 30, Tuzli 28, Goraždu 25, na Sokocu 22, u Sanskom Mostu 18, Bugojno, Prijedoru i Zvorniku 16, te u Drvaru 12.

Temperatura vazduha u 7.00 časova na Bjelašnici je bila minus 14 stepeni, na Kupresu minus sedam, Sokocu pet, u Bugojnu i Sarajevo minus tri, Bihaću, Drvaru, Livnu i Tuzli minus dva, Goraždu minus jedan, Banjaluci, Doboj, Prijedor i Zvornik nula, Trebinju dva, te u Mostaru i u Neumu četiri stepena Celzijusa.

Prema posljednjim mjerenjima u 10.00 časova temperatura vazduha na Han Pijesku i u Kalinoviku je minus pet, na Sokocu minus tri, u Mrkonjić Gradu minus dva. U Prijedoru, Banjaluci, Doboju i Bijeljini je nula stepeni.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE