• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zahtjev za ocjenu ustavnosti obilježja u FBiH

Poslanici SNSD-a, SP–PUP i DNS-a poslali zahtjev Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti 12 akata koji označavaju grbove pojedinih opština u FBiH

 Zahtjev za ocjenu ustavnosti obilježja u FBiH Izvor: MONDO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas da su poslanici SNSD-a, SP–PUP i DNS-a poslali zahtjev Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti 12 akata koji označavaju grbove i simbole pojedinih opština u Federaciji BiH.

"Poslanici su danas potpisali zahtjev u kome od Ustavnog suda BiH traže da budu ocijenjene odluke o grbovima opština Bosanska Krupa, Cazin, Ključ, Velika Kladuša, Čelić, Breza, Visoko, Zenica, Posušje, Vogošća, Kupres i Županije posavske", rekao je novinarima Radojičić.

On je istakao da se u obilježijama tih lokalnih zajednica nalaze vjerska ili jednonacionalna obilježja poput polumjeseca, šahovnice, obrisa džamija u kojima se ne mogu prepoznati svi građani i narodi u BiH.

"Ovo je prvi paket, pošto je većina obilježja lokalnih zajednica u Federaciji BiH problematična. Mi smo dugo kompletirali dokumentaciju i odlučili smo da za sada idemo sa 12 akata", dodao je Radojičić.

On je podsjetio da se u Ustavnom sudu Republike Srpske nalaze predmeti u kojima je Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske osporio obilježja većine opština u Srpskoj. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE