• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska je državno pitanje Srbije

Predsjednik RS Milorad Dodik ocijenio je da Srbija mora da razumije da je Srpska njeno državno pitanje, u nacionalnom smislu.

 Dodik: Srpska je državno pitanje Srbije Izvor: MONDO

U njoj živi 1,3 miliona Srba, te Srbija mora to da stavi među svoje najveće prioritete, rekao je Dodik.


"Srbija i Srpska sasvim normalno funkcionišu, bez zastoja, bez ikakvih zadnjih namjera. Srbija i Srpska su integrisane u mnogim oblastima - studenti iz Srpske u Srbiji više ne studiraju kao stranci, pacijenti ne plaćaju četiri puta veće cijene liječenja...", istakao je Dodik.

Dodik je gostujući na Televiziji "OSM" demantovao pojedine tvrdnje da postoji sukob s vlastima u Srbiji, podsjetivši da se redovno sastaje s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i prvim potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, pa čak i privatno.

"Postoji dogovor sa Vučićem da zajedno otvorimo na Palama fiskulturnu salu Osnovne škole `Srbija`, kao zajednički projekat", najavio je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, Vučić na najbolji mogući način predstavlja Srbiju i bori se da riješi postojeće probleme. "On je veoma odgovoran političar i nije mala duša i sujeta kakvi su ovi iz opozicije u Republici Srpskoj, koji pokušavaju da sve personalizuju. Vučić iz perioda kad je bio opozicija i sada kada je u vlasti - to su dvije različite priče", naglasio je Dodik.

Kada je riječ o Kosovu, Dodik je ponovio da Srpska neće dozvoliti da BiH prizna samoproglašenu nezavisnost te pokrajine, iako je u tom smislu bilo ogromnih pritisaka, pa čak i prijetnji.

"Kosovo je za nas i dalje sastavni dio Srbije i živa je rezolucija UN 1244, koja garantuje teritorijalni integritet. Odluka o Kosovu je na organima Srbije i mi to podržavamo", napomenuo je Dodik.

Govoreći o namjerama Turske na Balkanu, predsjednik Srpske ocjenjuje da su one podle, te da Turska u BiH podržava samo jednu stranu - Bošnjake muslimane i da to i ne krije.

Dodik je naglasio da je raniju vlast u Srbiji, na čelu sa Borisom Tadićem, upozoravao da je naivna u politici prema Turskoj. "Oni su čak sa Turskom, čija je ekonomija moćnija, potpisali sporazum o slobodnoj trgovini", podsjetio je predsjednik Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE