• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska sama donosi odluke

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio da će Srpska u budućnosti važne odluke donositi sama.

 Dodik: Srpska sama donosi odluke Izvor: MONDO

Dodik je na banjalučkom aerodromu rekao da Njemačka ili bilo ko drugi može da misli i želi šta hoće u vezi sa Srpskom, ali da to ne može imati efekta ukoliko nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH.

"Tražile su i veće zemlje od Njemačke različite ustupke i nisu ih dobile. Mi želimo da BiH gradimo na Dejtonskom mirovnom sporazumu, ali ovde je problem što je mnogi grade rušeći taj sporazum, a od nas traže da tome aplaudiramo. Naravno da nećemo", poručio je Dodik.

Osvrnuvši se na današnje izbore na Kosovu i Metohiji, predsjednik Srpske je rekao da on želi da ti izbori proteknu mirno i da se obezbijedi prisustvo srpske zajednice, te da će tek onda nastupiti borba za briselski sporazum.

"Mi iz Republike Srpske najbolje znamo šta znači graditi institucije. To neće biti nimalo jednostavno, ali to je jedini način", smatra Dodik.

On kaže da nije optimista u pogledu namjera Brisela prema Srbima na Kosovu, jer ni u jednom trenutku nije zaštitio prava tamošnjih Srba, a i veliki broj članica EU priznao je kosovsku nezavisnost.

Dodik je ponovio stav Republike Srpske da u svemu prati odluke državnog vrha Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom i naglasio da bi sve drugo bilo potpuno suprotno dobrim odnosima Srbije i Republike Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE