• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budžet RS ne ugrožava interese Bošnjaka

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske neće pokrenuti proceduru za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa na Budžet RS za 2009. godinu.

 Budžet RS ne ugrožava interese Bošnjaka Izvor: MONDO

Klub Bošnjaka neće pokrenuti proceduru za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa ni kada je u pitanju Ekonomska politika RS za 2009. i Zakon o izvršenju budžeta , rekao je predsjednik Kluba Edin Ramić.

Ramić je rekao Srni da Klub Bošnjaka smatra da mjerama Ekonomske politike i samim Budžetom RS za narednu godinu nije dovoljno pažnje posvećeno povratnicima, koji će vjerovatno najviše biti pogođeni ekonomskom krizom, ali da se nada da će Vlada RS imati razumijevanja kako bi i ostala ministrastva, a ne samo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, pružala podršku povratnicima.

On je podsjetio da je u ovoj godini Klub Bošnjaka šest puta donio odluku o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, od čega je jedna odluka usaglašena na zajedničkoj komisiji, jednu je odbio Ustavni sud RS, četiri su prihvaćene u Vijeću za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, dok je u kasnijem postupku Ustavni sud BiH prihvatio samo jednu odluku koja se odnosila na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa na grb RS.

Ramić je naveo da su aktivnosti i odluke Kluba Bošnjaka bile usmjerene na "stvarnu povredu vitalnog nacionalnog interesa i akte koji su zaista tretirali određenu problematiku na način koji nije bio prihvatljiv za Bošnjake".

Narodna skupština RS na posebnoj sjednici, 22. i 23. decembra, usvojila je Budžet RS za 2009. godinu u iznosu od 1,67 milijardi KM, Ekonomsku politiku za 2009. godinu, kao i Zakon o izvršenju Budžeta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE