• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamad: Raskrinkaću Al Kaidu

Bivši oficir Al kaide najavljuje nastavak borbe protiv Al kaide jer po njemu "oni predstavljaju opasnost i samom muslimanskom narodu u BiH"

 Hamad: Raskrinkaću Al Kaidu Izvor: MONDO

Bivši oficir Al kaide Bahreinac Ali Hamad izrazio je spremnost za saradnju sa vlastima u BiH na daljoj borbi protiv međunarodnog terorizma i nadu da nakon odsluženja zatvorske kazne neće biti protjeran iz BiH.

Hamad je rekao da bi u utorak trebalo da pređe iz zatvorske ćelije u zeničkom Kazneno-popravnom zavodu u Imigraciono-prihvatni centar u Lukavici.

Ovaj bivši oficir Al kaide i komandir jedinice u sastavu "El mudžahedin" Hamad izdržava u zeničkom zatvoru 12-godišnju kaznu na koju je osuđen 1998. godine zbog terorističkog napada auto-bombom u Mostaru.

Hamad je rekao da mu je prošle sedmice uručeno rješenje Službe za poslove sa strancima BiH, u kojem je navedeno da poslije isteka dvanaestogodišnje zatvorske kazne, neće biti pušten na slobodu, već će do protjerivanja iz BiH biti pod nadzorom ove službe.

On je izrazio nadu da do protjerivanja neće doći, jer je još ranije nadležnim vlastima u BiH rekao da je spreman na saradnju u daljoj borbi protiv međunarodnog terorizma.

"Kada sam prije nekoliko godina odlučio da istupim iz terorističke mreže, znao sam da će biti teško, ali neću odustati u svojoj borbi protiv Al kaide i Osame bin Ladena, jer oni predstavljaju opasnost i samom muslimanskom narodu u BiH", rekao je Hamad za banjalučki "Fokus".

Hamad se svojevremeno odazvao pozivu Haškog tribunala da svjedoči u postupku protiv bivšeg komandanta Armije BiH Rasima Delića. Tokom dvodnevnog svjedočenja u Sarajevu, otkrio je detalje o organizaciji odreda "El mudžahedin" i zločinima koje su islamski sveti ratnici počinili u BiH.

Hamad je tada svjedočio i o imenima izvršilaca zločina nad srpskim i hrvatskim civilima i vojnicima, kao i zločinima počinjenim u Vozući, gdje je optužio i tadašnjeg komandanta Trećeg korpusa Armije BiH, u čijem je sastavu bio odred "El mudžahedin", generala Sakiba Mahmuljina, da ništa nije preduzeo da bi spriječio zločin i počinioce kaznio.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE