• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinut pritvor "bombašu" iz Viteza

Sud BiH ukinuo je pritvor i izrekao mjere zabrane Admiru Ahmetspahiću, osumnjičenom za postavljanje eksplozivne naprave u trgovinskom centru "FIS"

 Ukinut pritvor "bombašu" iz Viteza Izvor: MONDO

Sud BiH ukinuo je pritvor i izrekao mjere zabrane Admiru Ahmetspahiću iz Zenice, osumnjičenom za terorizma u vezi sa postavljanjem eksplozivne naprave u trgovinskom centru "FIS" u Vitezu - saopšteno je danas iz ove pravosudne institucije.

U saopštenju se navodi da mjere uključuju zabranu posjećivanja prostorija poslovno-trgovinskom centra "FIS" u Vitezu, kao i zabrane sastajanja sa osumnjičenim Suvadom Džidićem i Amirom Ibrahimijem i članovima njihovih porodica.

Ahmetspahiću je prema rješenju i mjerama Suda BiH zabranjeno i sastajanje sa zaposlenima u Poslovno-trgovinksom centru "FIS" u Vitezu do okonačnja istrage u ovom predmetu.

Osumnjičenom se nalaže javljanje u Policijsku stanicu Centar, Zenica, svakog ponedjeljka od 8.00 do 15.00 časova, o čemu su ovlaštena službena lica te policijske stanice dužna voditi evidenciju, te o tome obavještavati Sud.

U slučaju da prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, osumnjičenom Ahmetspahiću se može odrediti mjera pritvora.

Federalna uprava policije uhapsila je Ahmetspahića u oktobru prošle godine tokom istrage o postavljenoj bombi u trgovinskom centru "FIS" u Vitezu, zbog sumnje da je pripremao terorističko djelo, jer su kod njega pronađena sredstva koja se mogu koristiti za vršenje terorizma.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE