• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaps saobraćaja zbog snijega

Snijeg koji je počeo da pada u srijedu naveče i bez prestanka padao više od dvadesetak sati prouzrokovao je kolaps saobraćaja u BiH.

 Kolaps saobraćaja zbog snijega Izvor: MONDO

Snijeg koji je počeo da pada u srijedu naveče i bez prestanka padao više od dvadesetak sati prouzrokovao je kolaps saobraćaja u BiH, pišu "Nezavisne novine".

Zbog snježnih nanosa na magistralnim i regionalnim putevima, čija je visina u pojedinim dijelovima BiH iznosila i do pola metra, kasnile su skoro sve autobuske linije.

Boro Damjanović, otpravnik Autobuske stanice u Banjaluci, rekao je da su juče u periodu od osam do 15 časova kasnili autobusi na više od 30 autobuskih linija.

"Najveće kašnjenje zabilježeno je na liniji Banjaluka - Salcburg i to pola sata. Taj autobus kreće iz Doboja i kašnjenje je nastalo upravo na pravcu Doboj - Banjaluka", rekao je Damjanović.

On je istakao da je autobus sa putnicima umjesto u 13 časova krenuo u 13.30.

"Kasnio je i autobus iz Banjaluke za Beograd i to oko 20 minuta, te onaj iz našeg grada za Sombor, takođe oko dvadesetak minuta", rekao je Damjanović.

Dežurni dispečer u "Željeznicama RS" kazao je da, osim kašnjenja od 20 minuta na liniji Zagreb - Ploče, nije bilo zabilježeno većih kašnjenja u željezničkom saobraćaju.

Davorin Milikić, šef smjene na banjalučkom aerodromu, kazao je da je taj aerodrom zbog snijega bio zatvoren juče u periodu od sedam do 12 časova.

"Iako juče nismo imali najavljene letove sa našeg aerodroma, ekipe su izašle na teren i očistile ga tako da je aerodrom sada spreman da prihvati sve one koji budu imali potrebu za slijetanje na njega", rekao je Milikić.

U Međunarodnom aerodromu u Sarajevu u četvrtak nije bilo kašnjenja, ni otkazanih letova, te da se avionski saobraćaj odvijao po planiranom redu letova.

Prema tvrdnjama autobuskih prevoznika u FBiH nije bilo kašnjenja autobusa.

"Snijeg koji je jučer padao u prijepodnevnim satima nije uzrokovao poteškoće autobuskim prevoznicima. Bilo je manjih kašnjenja, što smo i očekivali, ali nije bilo otkazanih linija", rekao je Sadija Skenderagić, šef smjene na autobuskoj stanici u Sarajevu.
Predstavnici preduzeća koja se bave čišćenjem puteva iz cijele BiH rekli su da su njihovi radnici stalno na terenu i da će uraditi sve da putevi budu čisti i prohodni.

(MONDO, foto "Nezavisne novine")

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE