• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U 2008. uhapšeno 28 osumnjičenih za ratne zločine

U vezi sa ratnim zločinima intervjuisano je ili kontaktirano više od 2.600 građana.

 U 2008. uhapšeno 28 osumnjičenih za ratne zločine Izvor: MONDO

Pripadnici Centra za ratne zločine Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) prošle godine su uhapsili 28 lica osumnjičenih za ratne zločine i obavili na desetine pretresa objekata i lica s ciljem pribavljanja dokaza u vezi sa ratnim zločinima - rekao je danas direktor Sipe Mirko Lujić.

On je na konferenciji za novinare nakon radnog sastanka sa predstavnicima Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH izjavio da je u vezi sa ratnim zločinima intervjuisano ili kontaktirano više od 2.600 građana.

Prema Lujićevim riječima, prošle godine su podnesena i 174 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu iz oblasti organizovanog kriminala, slobode je lišeno 85 lica i izvršena 203 pretresa lica i objekata.

"Sipa po svim statističkim pokazateljima aktivnosti ima uzlazni trend i u prošloj godini smo u većini istražnih pokazatelja postigli porast od 10 do 40 odsto", istakao je Lujić.

On je naveo da su članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH obećali podršku u popravljanju pravnog okvira - podzakonskog i zakonskog u funkcionisanju Sipe.

Predsjedavajući ove komisije Branko Zrno rekao je da generalno gledano nije bilo nezakonitosti u radu Sipe, ali da jeste primjedbi iz Agencije za reviziju koje su se odnosile na izgradnju objekta Sipe u Istočnom Sarajevu, a vezano za javne nabavke.

On je priče da u rukovodećem kadru Sipe nema Bošnjaka ocijenio kao bespredmetne, pojasnivši da je prema postojećim pokazateljima SIPA školski primjer međunacionalnog balansa po svim kriterijumima koji važe u BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE