• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronađeno tijelo vojnika u Bijeljini

Na gradskom groblju u Pučilama pronađeno je tijelo u vojničkoj uniformi.

 Pronađeno tijelo vojnika u Bijeljini Izvor: MONDO

Rukovodilac Operativnog tima RS Goran Krčmar rekao je u Bijeljini da je potrebno ispoštovati proceduru, odnosno izvršiti precizno lociranje, sve fotografisati i dostaviti potrebnu dokumentaciju Tužilaštvu BiH i Institutu za nestala lica BiH.

On je podsjetio da je na ovom prostoru 2005. godine ekshumirano trinaest tijela, od kojih je pet identifikovano, te da je riječ o tijelima iz razmjena koje su obavljene 1993. i 1994. godine sa Drugim korpusom Armije BiH, pri čemu je utvrđeno da je riječ o licima koja su nestala na prostoru Majevice.

"Postojala su tada saznanja da postoji i četrnaesto tijelo, međutim, nigdje nije bilo nikakvih obilježja", rekao je Krčmar, dodajući da će tijelo koje je pronađeno juče na bijeljinskom groblju biti identifikovano nakon završenih istražnih radnji koje naloži Tužilaštvo BiH.

Neidentifikovano tijelo u vojničkoj uniformi pronađeno je na lokaciji starog dijela bijeljinskog gradskog groblja Pučile prilikom kopanja grobnog mjesta, a radnici su o tome odmah obavijestili CJB i Okružno tužilaštvo.

U BiH traga se za 1.801 licem nestalim tokom proteklog rata, a na području opština Bijeljina, Lopare i Ugljevik traga se za 61 licem.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE