• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravilnik "koči" liberalizaciju viznog režima

Pravilnik o organizaciji Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka mogao bi usporiti liberalizaciju viznog režima.

 Pravilnik "koči" liberalizaciju viznog režima Izvor: MONDO

"Proces može biti usporen, ali mi, jednostavno, moramo da vršimo naše planove i naš je zadatak da se dovedemo do momenta kada ćemo moći da izdajemo biometrijske pasoše, što je uslov za viznu liberalizaciju", rekao je direktor Agencije Siniša Macan za "Nezavisne novine".

On je dodao da je rok 1. jula da se testno uspostavi dodjela, a 31. decembra da počne izdavanje biometrijskih pasoša, bez kojih nema liberalizacije viznog režima sa EU.

Prema njegovim riječima, zbog neusvajanja pravilnika postoji opasnost od usporavanja procedure u vezi sa biometrijskim pasošima.

Macan kaže da je pravilnik 3. novembra prošle godine upućen Ministarstvu civilnih poslova BiH, koje ga je 6. novembra proslijedio u dalju proceduru u Savet ministara BiH i od tada u Agenciji nemaju informaciju šta se dešava.

"Već nakon mjesec dana, dakle od 10. do 15. januara, uputili smo tri urgencije prema Kabinetu predsedavajućeg da se ubrza procedura i konačno riješi organizaciona struktura Agencije. Ja zaista nemam informaciju šta se dešava. Mi smo informisani da jednostavno nemamo zvanični zaključak Savjeta ministara da možemo da potpišemo pravilnik i da uspostavljamo Agenciju u punom kapacitetu", rekao je Macan.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE