• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPC traži da joj vrate imovinu u BiH

Srpska pravoslavna crkva ne odustaje od zahtjeva da joj u Sarajevu i cijeloj BIH bude vraćena imovina nacionalizovana poslije Drugog svjetskog rata.

 SPC traži da joj vrate imovinu u BiH Izvor: MONDO

Mitropolija dabrobosanska saopštila je da neće dozvoliti da se ponovo dijeli oduzeta crkvena imovina, prenosi sarajevski dnevnik "San".

Pozivajući se na saopštenje Mitropolije, list navodi da nema sumnje da su politički lideri Sulejman Tihić, Milorad Dodik i Dragan Čović u Prudu i Banjaluci dogovorili da se imovina dijeli i u nju je ušla i oteta crkvena imovina na što ne pristajemo - stav je Mitroplije.

"Umjesto da ubrzano radi na donošenju zakona kojima će biti omogućeno vraćanje cjelokupne crkvene imovine, ovakvim postupkom aktuelna vlast svrstava se u red onih koji su tu imovinu oteli ili, u najmanju ruku, otimačima daje alibi", smatraju u SPC-u.

Posebno se podsjeća na one koji o ovom važnom pitanju odlučuju da to čine na imovini Crkve, tačnije u zgradama Parlamenta i Veća ministara na Marin Dvoru u Sarajevu koje su izgrađene na zemljištu koje su "komunističke vlasti bezočno i drsko otele od Srpske pravoslavne crkve".

Kako "San" saznaje, Srpska pravoslavna crkva traži i zemljište na kojem je izgrađen hotel "Holidej In" u Sarajevu, ali i objekte i zemljište u još desetak gradova u BiH.

(Tanjug/Na slici: Holidej In u Sarajevu)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE